Se renunță la VAR? Propunerea incredibilă venită din partea unei glorii a fotbalului britanic

Sorin Chiriac 17.02.2021, 14:40
Se renunță la VAR? Propunerea incredibilă venită din partea unei glorii a fotbalului britanic

Se renunță la VAR? Propunerea incredibilă venită din partea unei glorii a fotbalului britanic. Arbitrajul video a fost cerut de foarte multă lume din fotbal de-a lungul anilor. În Anglia, însă, apar tot mai multe voci importante care cer renunțarea la acest sistem. „Distruge emoția din fotbal” sună o parte din criticile adresate VAR. Totodată și unele reguli, mai ales când vine vorba de offside, au stârnit foarte multe controverse.

Așa că multe nume grele din fotbalul britanic cer măcar modificarea unor regulamente. Există și o voce importantă care cere renunțarea la acest sistem de tot.

Se renunță la VAR? Propunerea incredibilă venită din partea unei glorii a fotbalului britanic

La 35 de ani, Wayne Rooney, a lăsat cariera de fotbalist pentru cea de antrenor. Fostul internațional englez este cel mai bun marcator din istoria lui Manchester United, dar și a naționalei Angliei. Acum fostul atacant a devenit managerul celor de la Derby County, după ce a jucat în ultimul an pentru divizionara secundă. Din poziția de antrenor Rooney a început să se confrunte cu tot felul de probleme. Una din ele este arbitrajul, iar sistemul VAR chiar l-a mâniat foarte tare pe omul care a marcat 313 goluri pentru echipele de club și 53 pentru națională.

Wayne Rooney critică arbitrajul video

Cred că jocul de fotbal este mai bun fără VAR. Vor exista greșeli, sigur, multe ne vor frustra, dar trebuie să avem încredere în arbitrii. Cu VAR se distruge emoția momentului, bucuria de a juca fotbal, a declarat actualul manager al celor de la Derby United

Rooney trebuie să se concentreze total pe cariera de antrenor. Începutul nu este foarte bun, cu doar o victorie în 13 partide.

Sistemul VAR a stârnit foarte multe controverse în Premier League

Chiar dacă VAR a reușit să rezolve foarte multe faze controversate, există totuși și momente care au stârnit critici multe. Mai ales când unele goluri sunt anulate din cauza unor offside-uri milimetrice. Ultima controversă l-a avut în centru pe arbitrul Mike Dean, care a eliminat un fotbalist nejustificat, chiar dacă a apelat la VAR. Decizia eronată a dus la retragerea arbitrului pentru o etapă din cauza amenințărilor cu moartea primite de acesta.

În România, în schimb, antrenorii și conducătorii se roagă de Federație și Ligă să aducă arbitrajul video în România. S-ar evita foarte multe controverse și scandaluri. În acest moment, însă, oficialii din fruntea fotbalului românesc aruncă responsabilitatea pe umerii celorlalți. Liga anunță că decizia se află în sarcina Comisiei Centrale a Arbitrilor.