Se revoltă Rapid după decizia FIFA. Victor Angelescu semnează un comunicat acid: „Suntem singuri împotriva tuturor”

Ștefănescu Dragoș / 21.05.2022, 16:21
Se revoltă Rapid după decizia FIFA. Victor Angelescu semnează un comunicat acid: „Suntem singuri împotriva tuturor”

Rapid a primit o veste foarte proastă chiar după finalul sezonului. Giuleștenii au pierdut la FIFA procesul cu jucătorul Julio Cesar. Clubul va trebui să-i plătească brazilianului nu mai puțin de 600.000 de euro. Revoltat de această decizie, Victor Angelescu a trasmis un mesaj dur pe rețelele de socializare.

Victor Angelescu, mesaj dur după decizia FIFA

Nemulțumit de decizia celor de la FIFA, Victor Angelescu a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare. Finanțatorul Rapidului susține că echipa sa nu are nicio legătură cu datoriile fostului club intrat în faliment.

Decizia sosită de la FIFA este una cel puțin bizară și o percepem ca pe o mare nedreptate. Este total anormal ca un club care a achiziționat marca RAPID, pentru o sumă foarte mare, legal, în urma unei licitații publice și care apoi a luat-o de la început din Liga a IV-a, să fie obligat să plătească datoriile unei alte societăți aflate în faliment.

Noi nu avem nici un fel de legătură cu acționaratul vechiului club și cu ceea ce au făcut cei care conduceau acolo. Nu ni se pare normal ca noi, care ținem un drum drept și corect cu baze sănătoase, să plătim pentru niște jucători aduși cândva cu niște salarii enorme.

Adică noi să plătim pentru cei care au adus falimentul! Este anormal.

Nu știm nici cum este posibil din punct de vedere fiscal și nici dacă statul va permite ca noi să plătim datoriile altei societăți.

Ne vom lupta până la capăt, iar dacă dreptatea nu se va înclina de partea noastră vom respecta decizia finală, deși sfidează atât legile țării, cât și logica.

Oricum, încă o dată se demonstrează că suntem singuri împotriva tuturor”, a scris Victor Angelescu, pe pagina de Facebook a clubului.

Rapid a pierdut la FIFA procesul cu Julio Cesar

Rapid a avut un sezon satisfăcător după revenirea în primul eșalon. Evoluțiile giuleștenilor au fost însă oscilante, neoferind continuitatea visată de fani. Rapid a provocat o primă dezamăgire când a ratat accederea în play-off-ul Ligii 1. După ce o bună parte de timp au dominat play-out-ul, giuleștenii au ratat pe final clasarea pe un loc de Conference League. Înfrângerea cu CS Mioveni din ultima etapă, scor 2-3, a coborât-o pe Rapid până pe locul trei.

Rapid a primit o veste extrem de proastă chiar după finalul sezonului. Giuleștenii au pierdut la FIFA procesul cu Julio Cesar. Clubul vișniu ar trebui să-i plătească brazilianului nu mai puțin de 600.000 de euro.

Julio Cesar a evoluat timp de 6 luni pentru Rapid, în perioada 2008 – 2009. Venit de la AEK Atena, fostul atacant și-a încheiat rapid aventura din România, de unde a plecat și cu câteva salarii restante. Potrivit procesului pe care l-a deschis la FIFA, Cesar susține că ar avea de încasat 400.000 de euro. Mai mult, diferența de 200.000 de euro este reprezentată de penalități.