Se schimbă regulile în sporturile de contact după cazul Aletaha? Ancheta a scos la suprafață detalii cutremurătoare

Giosanu Catinca / 07.09.2021, 11:58

Cazul Aletaha poate schimba viitorul luptelor de contact.

Un luptător amator de arte marțiale mixte a murit după ce a suferit o lovitură puternică la cap în timpul unei dispute. Cazul a ajuns în atenția autorităților, iar ancheta a scos la iveală detalii șocante.

Moartă la 26 de ani după o lovitură la cap

Saeideh Aletaha a fost grav rănită în timpul unui eveniment din seria de la Fight Hall din Central Hall din Southampton. Aletaha a suferit o vătămare cerebrală care i-a fost fatală. Tragicul incident a avut loc în urmă cu aproximativ doi ani, însă ancheta este și acum în plină desfășurare.

Saeideh Aletaha, în vârstă de 26 de ani, s-a prăbușit și a murit a doua zi după ce a fost eliminată de adversara ei Janie Morgan, într-o luptă mixtă de arte marțiale în noiembrie 2019. Marea problemă este că fata a fost pusă să lupte cu o adversară ”mult mai mare”, a spus familia ei într-o anchetă.

Familia Aleteei a spus că tânăra era „subțire”, spre deosebire de Morgan pe care au descris-o „foarte puternică” și „mai musculoasă”.

După lovitura primită în cursul meciului, Aletaha a fost dusă la Spitalul General Southampton. Din nefericire însă, avea să se stingă a doua zi. Poliția din Hampshire a lansat o anchetă pentru vătămare corporală gravă. De asemenea, autoritățile au anunțat familia ei despre incident.

”Mi-am cerut scuze…”

Morgan nu a participat la ancheta desfășurată ieri. În schimb, a declarat că a îmbrățișat-o pe Aletaha după luptă și că a fost „șocată” în momentul în care a aflat că adversara ei a murit.

Am fost amândouă de acord că a fost o luptă bună. Ea mi-a mulțumit și m-a felicitat.”, a declarat Janie Morgan.

Mi-am cerut scuze și … Este un sport de contact complet, dar nu vreau să rănesc grav pe nimeni.”, a mai spus Morgan.

În urma incidentului, cei de la Fast and Furious Fight au transmis un comunicat pe Facebook pentru a confirma incidentul. Aceștia au evidențiat faptul că luptătorii sunt conștienți de potențialele răni. Totuși, ei nu se așteaptă ca o asemenea tragedie să se întâmple.

Regretăm să anunțăm că în urma unuia dintre meciurile noastre, unul dintre concurenți, Sai Aletaha de la Lookborai, care, din păcate, a pierdut, a suferit o vătămare lăsând-o într-o stare critică din care în mod tragic nu și-a revenit.

Toți concurenții se pregătesc pentru a putea fi răniți, iar acest lucru nu se întâmplă la 99,9% din cazuri. Dar, în acest fel, putem face mediul cât mai sigur, cu ambulanță, medici, paramedici la fața locului, alături de echipa noastră experimentată medicală.”, se arată în postarea lor.

Ancheta cu privire la moartea ei va continua marți, 7 septembrie, la Southampton Crown Court.