Se sparge recordul în fotbalul din Est. 100 de milioane de euro pentru un fotbalist de la Sahtior Donetsk

Radu Bordei 14.01.2023, 12:44
Se sparge recordul în fotbalul din Est. 100 de milioane de euro pentru un fotbalist de la Sahtior Donetsk

Fostul club al lui Mircea Lucescu, Sahtior Donetsk, este aproape de a da o lovitură financiară. 100 de milioane de euro ar reprezenta o sumă uriașă pentru orice echipă, mai ales pentru una care este afectată de războiul din Ucraina.

Sahtior Donetsk ține de preț și va obține o sumă uriașă pentru „Maradona din est”

La 22 de ani, Mykhaylo Mudryk are în față un viitor strălucit. Atacantul este marea speranță a fotbalului ucrainean și este gata să facă pasul către următorul nivel. Transferul la Arsenal este ca și făcut, mai ales că managerul „tunarilor”, Mikel Arteta, insistă pentru aducerea fotbalistului de bandă. Acesta face parte din strategia implementată de spaniol la tunari, este exact tipul de fotbalist urmărit de londonezi. Este un jucător tânăr, care a confirmat, inclusiv în Liga Campionilor, dar care are un potențial și mai mare de creștere. În plus, venirea lui Mudryk i-ar mai permite lui Arteta să odihnească pe Martinelli sau Saka, titularii de pe benzi. Practic, Arsenal nu are multe opțiuni de valoare pentru a-i înlocui pe aceștia. Iar fotbalistul ucrainean s-ar încadra perfect în angrenajul gândit de Arteta.

De aceea, tunarii sunt gata să spargă banca pentru un fotbalist de care mulți fani nu au auzit. Sahtior ar obține 100 de milioane de euro, deși o parte din sumă este condiționată și de diverse bonusuri și plăți ulterioare. Ultima miză o reprezintă suma inițială care ar trebui plătită, dar presa este convinsă că mutarea se va realiza. Și Arsenal va pune mâna pe un fotbalist care a fost dorit insistent și de rivala Chelsea. 

Mudryk, la fel ca Luțu. A jonglat cu ouă în loc de portocale

Tânărul fotbalist s-a remarcat și pe internet în care a postat mai multe clipuri video în care jonglează cu un măr, sau un ou sau chiar hârtie igienică. Tehnica sa incredibilă a atras multă atenție în jurul lui, dar nu acesta este aspectul care i-a convins pe cei de la Arsenal. Londonezii au fost mai impresionați de cifrele arătate în acest sezon de internaționalul Ucrainei. Acesta a marcat 10 goluri și a oferit 8 pase decisive în cele 18 partide în care a evoluat. De aceea, Mudryk poate aduce mai multă creativitate și direcție în jocul ofensiv al echipei lui Arteta.

În plus, atacantul lateral este și foarte rapid, lucru evidențiat în Liga Campionilor. În acest sezon s-a remarcat prin cei 36,6 km/h prin care a devenit cel mai rapid fotbalist din această competiție, la egalitate cu Osumane Dembele, de la Barcelona.

Urmăriți Playsport.ro și pe