„Se uita la mine, nu îi venea să creadă”. Negoiță l-a întrebat pe Lupescu ce trebuie să facă la Dinamo. Ce răspuns i-a dat fostul căpitan al „câinilor”. Exclusiv

Bogdan Solomon 06.05.2023, 15:45
„Se uita la mine, nu îi venea să creadă”. Negoiță l-a întrebat pe Lupescu ce trebuie să facă la Dinamo. Ce răspuns i-a dat fostul căpitan al „câinilor”. Exclusiv

În momentul în care a preluat pachetul majoritar de acțiuni al lui Dinamo, Ionuț Negoiță a luat legătura cu fostul mare jucător al alb-roșilor, Ionuț Lupescu, pentru a-l întreba cum să procedeze astfel încât să atingă marea performanță, așa cum își propusese. Acesta din urmă a dezvăluit, la Dinamo 7/9, ce sfat i-a oferit atunci.

Lupescu a dezvăluit discuția purtată cu Negoiță în momentul în care acesta a preluat Dinamo

Concret, după ce a primit asigurări că Negoiță dispune de resursele necesare, „Kaiserul” l-a îndemnat să-și direcționeze cea mai mare parte a investițiilor către sectorul juvenil. Strategia nu a fost privită cu ochi tocmai buni de finanțatorul de la acea vreme, dar ea avea să dea roade în timp, căci Academia producea constant jucători pentru prima echipă, generând încasări deloc de neglijat.

Pe același model s-au lansat în fotbalul mare nume sonore precum Cătălin Hîldan, Marius Niculae, Ciprian Marica sau Ștefan Radu. Managementul deficitar din ultimii ani au dus, în opinia lui Ionuț Lupescu, la problemele financiare care îi macină pe „câinii roșii”.

„Când Ionuț Negoiță a preluat clubul, m-am întâlnit cu el la o cafea și m-a întrebat ce să facă. L-am întrebat dacă are bani de investit, a zis că da, așa că i-am spus să îi bage în Academie. Se uita la mine, nu îi venea să creadă. I-am demonstrat după aceea ce înseamnă Academia lui Dinamo. Nu știu dacă a fost prima, dar până la un punct a fost singura care a produs cei mai mulți jucători pentru prima echipă, pentru alte echipe din liga 1 și a doua, jucători care au adus o grămadă de bani pe care conducătorii nu i-au manageriat cum trebuie.

I-am dat exemple jucători din timpul meu, apoi trupa lui Hîldan, apoi Marius Niculae, apoi Marica, Ștefan Radu, academia a produs. Eu am crescut cu Țețe Moraru și Augustin, apoi erau Hîldan, Tararache, ceilalți care erau copii de mingi și apoi, peste 10 ani, au jucat cu mine în echipă. Această continuitate a asigurat-o Academia”, a declarat fostul căpitan al formației din Ștefan cel Mare, în cea mai recentă ediție a emisiunii Dinamo 7/9.

Spaniolii, puși la zid: „Au fost niște escroci”

De asemenea, acesta a sărit în apărarea lui Ionuț Negoiță, dând de pământ, în schimb, cu spaniolii lui Pablo Cortacero, pe care îi consideră vinovați pentru situația actuală a lui Dinamo. Pachetul majoritar de acțiuni au fost preluate, între timp, de alți afaceriști, în frunte cu Andrei Nicolescu, dar nici ei nu-i inspiră încredere.

„Ionuț este singurul care a băgat bani, dar nu a avut toate actele din urmă și când le-a văzut, probabil a dat înapoi. Spaniolii au fost niște escroci, am zis-o de atunci. Am întrebat oameni din Spania despre ei, nu auzise nimeni. Din păcate au nenorocit clubul”, a mai spus Ionuț Lupescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe