Sebastien Haller i-a depășit recordul lui Erling Haaland în Champions League! Cifre fabuloase pentru atacantul lui Ajax

Olteanu Ștefan / 25.11.2021, 06:34

Sebastien Haller (27 de ani) l-a depășit pe Erling Haaland și a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri marcate în primele cinci meciuri de Champions League. Haller a reușit o dublă în fața turcilor de la Beșiktaș.

Recordul lui Erling Haaland, doborât! Sebastien Haller este noua „bestie” din Champions League

Aflat la primul său sezon în Champions League, Sebastien Haller a scris istorie și a depășit un record impresionant deținut de Erling Haaland.
Norvegianul din atacul Borussiei Dortmund era fotbalistul cu cele mai multe goluri marcate în primele cinci meciuri de Champions League jucate: 8.
Însă, Haller a reușit o dublă în duelul Beșiktaș – Ajax 1-2 din această seară și a ajuns la 9 goluri marcate în primele sale 5 meciuri de Champions League.

De asemenea, Sebastien Haller intră într-o companie selectă după performanța din acest sezon de Champions League. Potrivit Opta, el este doar al patrulea fotbalist din istoria competiției care marchează cel puțin un gol în fiecare dintre primele cinci meciuri, după Alessandro Del Piero (1995), Diego Costa (2014) și Erling Haaland (2019).
Haller conduce în acest sezon clasamentul golgheterilor din Champions League, la egalitate cu Robert Lewandowski. Ambii au câte 9 goluri, însă Haller are două pase decisive, spre deosebire de Lewandowski, care are doar una.

Sebastien Haller, jucătorul uitat de Ajax în afara listei UEFA sezonul trecut

Haller a fost transferat de Ajax în luna ianuarie a acestui an. El a devenit cel mai scump jucător cumparat din istoria clubului. Nu mai puțin de 22.5 milioane de euro le-au plătit „lăncierii” celor de la West Ham pentru Haller.
Cu toate acestea, cei din staff-ul lui Ajax au comis o gafă incredibilă la începutul acestui an: au uitat să îl treacă pe lista UEFA pentru duelurile din primăvara europeană a Europa League.
Astfel, sezonul 2021 – 2022 este primul european pentru Sebastien Haller de la transferul său la Ajax.

Atacantul cu origini ivoriene traversează o formă de senzație și în 19 meciuri jucate în acest sezon a înscris 18 goluri și a oferit 5 pase decisive.

27 de milioane de euro este cota de piață a lui Haller, conform Transfermarkt.
El a evoluat pentru toate selecționatele de tineret ale Franței, însă la seniori a decis să reprezinte Coasta de Fildeș. 8 apariții are în naționala Coastei de Fildeș, pentru care a marcat și 3 goluri.

Mai căutat decât Erling Haaland! Cine este cel mai dorit tânăr jucător din Europa în acest moment.