Secretele lui Edi Iordănescu, dezgropate de Marius Șumudică: „Am și acum mesajele de la el”

Robert Zanfir 27.10.2022, 16:51
Secretele lui Edi Iordănescu, dezgropate de Marius Șumudică: „Am și acum mesajele de la el”

Edi Iordănescu (44 de ani) ar fi ezitat să îl susțină public pe Marius Șumudică (51 de ani), într-un conflict pe care acesta l-ar fi avut cu fostul patron al lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu. Antrenorul lui Al Raed a revenit cu noi amănunte despre întâmplarea din urmă cu zece ani.

Marius Șumudică este în vacanță. Concluzia? Sunt „valuri” în fotbalul românesc. Antrenorul lui Al Raed a dezvăluit că a fost ofertat de Adrian Mititelu, care i l-ar fi impus pe Dan Vasilică, preparatorul fizic considerat „mâna dreaptă” a omului de afaceri. Nici selecționerul nu scapă. Fostul idol din Giulești îl bagă în „ședință” și pe Edi Iordănescu.

Secretele lui Edi Iordănescu, dezgropate de Marius Șumudică

Că patronii din fotbalul românesc își depășesc cu mult atribuțiile când vine vorba despre cluburile pe care le conduc este un lucru arhicunoscut. Ba, chiar există și un model, iar Gigi Becali are mulți adepți. Unul dintre aceștia ar fi fost Adrian Porumboiu, care a declarat public, în mai multe rânduri, că a intervenit în vestiar.

Unul dintre meciurile despre care s-a vorbit îndelung este victoria celor de la Vaslui cu Steaua (actuala FCSB – n.r.). A fost 3-1, în 2012, iar fostul mare arbitru s-a lăudat cu schimbările pe care le-ar fi impus lui Marius Șumudică. Tehnicianul neagă și invocă numele lui Edi Iordănescu, cel care îi era pe atunci secund în Moldova.

„La Vaslui n-am avut nicio problemă și am curajul, cu mâna pe Biblie, să jur. Am în telefon mesajele lui Edi Iordănescu, care era secundul meu la Vaslui și nu a vrut să intre în polemică cu domnul Porumboiu la momentul respectiv și să spună adevărul.

La meciul cu Steaua, domnul Porumboiu a spus că mi-a făcut două schimbări, dar dânsul era suspendat și nu avea voie să vină la cabine. Iar eu am plecat val-vârtej de pe bancă și am făcut două schimbări şi am câștigat meciul cu 3-1.

Eu jur cu mâna pe Biblie și am curajul să intru în Biserică că nu mi-a făcut absolut nicio schimbare. Am dovadă mesajul. I-am zis lui Edi: erai lângă mine, pe bancă și m-ai făcut nebun, cum pot să fac astfel de schimbări?

Și i-am zis: dacă ai tăria de caracter și ești un antrenor cu coloană vertebrală, te rog să intervii să spui adevărul, că ești un om credincios, spune adevărul despre domnul Porumboiu! Și am mesajele în care îmi spune: ce voiai, să mă cert cu domnul Porumboiu? În fine, nu mai contează. Deci nu mi-a făcut niciodată vreo schimbare”, a declarat Şumudică la Digi Sport.

„Eu am făcut schimbările la meciul cu Steaua. M-a deranjat foarte mult că s-a spus că nu am făcu eu schimbările, însă nu vrea să comentez pentru că nu vreau să mă enervez. Am avut foarte mult de pierdut când nu mi-am ținut gura. Mi-aș fi luat bagajele și aș fi plecat dacă nu aș fi făcut eu schimbările.”

“Eu discut cu patronul meu săptămânal despre ce voi face la meciuri, dar asta nu înseamnă că îmi spune el ce să fac. El poate veni cu orice sugestie, dacă e benefică”,
Marius Șumudică în 2012.

Urmăriți Playsport.ro și pe