Secretul dat în vileag de Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep. A povestit despre obiceiul Serenei Williams

Bordei Radu 25.01.2023, 15:18
Secretul dat în vileag de Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep. A povestit despre obiceiul Serenei Williams

În timp ce campioana noastră își așteaptă judecata, după ce a fost depistată cu roxadustat, Patrick Mouratoglou laudă una din marile rivale ale româncei. Francezul încă mai este antrenorul Simonei, suspendată provizioriu în această perioadă.

Ce l-a impresionat pe Patrick Mouratoglou la Serena Williams. Comparație cu jucătorul pe care îl antrenează în acest moment

Francezul evită să discute despre situația Simonei Halep, dar este foarte deschis atunci când vine vorba de Holger Rune. Antrenorul francez s-a decis să îl antreneze pe sportivul danez pe care îl consideră viitorul tenisului masculin. Experimentatul tehnician este convins că noul său jucător are toate atuurile să reușească. Mouratoglou a descoperit și trăsături asemănătoare între Holger și fosta elevă a francezului, Serena Williams. Americanca este considerată cea mai bună jucătoare din istorie, cu 23 de trofee de Grand Slam câștigate.

Eu o cunosc foarte bine și m-a impresionat că după meciuri își făcea timp și urmărea pe youtube clipuri din alte meciuri de tenis. Era mereu la curent, prefera să știe mereu ce se întâmplă în acest sport. Așa face și Holger, cum părăsește terenul de tenis începe să urmărească alte meciuri. Asta arată că sunt obsedați de tenis, este o pasiune care îi conduce. Campionii sunt plini de pasiune, ei se gândesc la tenis zi și noapte. Dacă te uiți la cei mai buni jucători, Roger Federer, fiind numărul 1 în lume, se uita chiar și la turneele Challenger, a explicat antrenorul francez pe conturile sale de socializare.

Mouratouglou, umilit de Holger Rune

Jucătrul de 19 ani l-a pus pe antrenorul francez într-o situație delicată, după ce a fost eliminat de la Australian Open. Tânărul de 19 ani a fost eliminat după un adevărat „turnir” contra lui Andrey Rublev, scor 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6(9) în favoarea rusului.

Faza meciului nu a fost o lovitură spectaculoasă, ci o reacție a lui Holger Rune. Supărat pe jocul său, acesta i-a făcut un semn nervos lui Patrick Mouratouglou. Antrenorul francez îi tot dădea sfaturi de pe marginea terenului, dar elevul său i-a cerut să tacă.

Jucătorul de tenis de pe locul 10 ATP a explicat că de obicei nu este deranjat de sfaturile primite de la antrenorul său, însă în aceasta moment nu era situația potrivită pentru sfaturi.

De obicei, îmi place să mi se dea sfaturi din când în când. Dar nu tot timpul. Acolo, am simțit că nu era momentul, trebuia să mă concentrez doar pe teren. În aceste momente, totul se joacă pe un punct sau două. Și cu cât sunt mai concentrat pe teren, cu atât mai mult tenis bun pot produce.

Dacă nu sunt 100% prezent pe teren, e complicat. Mai ales în momentele tensionate. Cred că este important să rămân concentrat pe planul de joc și pe teren. Fără asta, putem pierde un punct, două puncte și asta poate fi suficient pentru a pierde meciul”, a explicat Holger Rune, după eșecul cu Andrey Rublev.

Urmăriți Playsport.ro și pe