Secretul din contractul lui Erling Haaland, scos la iveală. De ce nu poate părăsi Borussia Dortmund în 2022

Olteanu Ștefan / 21.09.2021, 10:58

Secretul din contractul lui Erling Haaland învăluie viitorul atacantului norvegian într-un adevărat mister. La doar 21 de ani, Haaland e de neoprit în tricoul Borussiei Dortmund și în acest sezon a înscris deja o mulțume de goluri. Formații ca Barcelona și Real Madrid stau la pândă și speră să îl transfere în vara lui 2022. Totuși, transferul s-ar putea dovedi a fi foarte greu de realizat.

Secretul din contractul lui Erling Haaland: există sau nu o clauză de reziliere de 75 de milioane de euro?

Secretul din contractul lui Erling Haaland a ajuns din nou subiect de discuție în presa internațională. Atacantul norvegian a semnat cu Borussia Dortmund în ianuarie 2020, când RB Salzburg a încasat 20 de milioane de euro în schimbul său.
În vârstă de doar 19 ani la acea vreme, Haaland a semnat un contract valabil pe 4 sezoane cu gruparea din Bundesliga. Totuși, o mulțime de publicații din presa internațională scriau atunci despre o clauză specială pe care a pus-o agentul lui Haaland în contract. Mai exact, atacantul norvegian ar deveni disponibil în vara anului 2022, la jumătatea înțelegerii, pentru suma de 75 de milioane de euro.

Cele 75 de milioane de euro par în prezent un chilipir, având în vedere explozia pe care a avut-o Haaland în ultimele sezoane. El este deja unul dintre cei mai buni atacanți din lume și marile cluburi se luptă din umbră pentru semnătura sa.
Doar în acest sezon, Haaland a înscris 11 goluri și a oferit 4 pase decisive în 8 meciuri jucate pentru Borussia Dortmund.
Nici la echipa națională nu se descurcă mai rău și a înscris în toate cele 3 meciuri jucate de norvegieni în luna septembrie. 5 goluri a marcat Haaland cu Olanda, Letonia și Gibraltar.
Haaland înscrie pe bandă rulantă de 7 meciuri la rând și pare că nicio echipă nu îl mai poate opri.

Clauza de 75 de milioane de euro ar fi, de fapt, o minciună!

Visul granzilor din Europa de a-l transfera pe Haaland pentru 75 de milioane de euro în 2022 ar putea fi spulberat. Jurnaliștii de la Diario Gol fac un anunț șoc. Potrivit acestora, respectiva clauza de reziliere nu ar exista, iar Borussia Dortmund va fi liberă să solicite ce preț își dorește în schimbul lui Haaland.
Acest lucru va îngreuna semnificativ transferul. Conform sursei citate, Dortmund nici nu vrea să audă de o sumă mai mică de 150 de milioane de euro.
În prezent, Erling Haaland are o cotă de 130 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt. El este al doilea cel mai valoros fotbalist al lumii, după Kylian Mbappe. Superstarul lui PSG este evaluat la 160 de milioane de euro.

Pe lângă Real Madrid și Barcelona, Erling Haaland este dorit insistent și de echipe ca Bayern Munchen sau Chelsea.

Un fost mare golgheter al Europei l-a dat de gol: ”Haaland se duce 100% acolo!”. Ce super-echipă a ales ”Mașina de goluri”.

Erling Haaland, pupat în direct de noul puști minune de la Dortmund

Haaland a debutat cu dreptul și în noul sezon de UEFA Champions League. El a înscris un gol important în victoria cu 2-1 din deplasarea de la Beșiktaș. Cu toate acestea, vedeta meciului nu a fost Haaland, și Jude Bellingham. Mijlocașul de 18 ani a deschis scorul la Istanbul, după care i-a pasat perfect lui Haaland la golul 2.
La interviul de după meci, Erling Haaland a fost pupat în fața camerei de colegul său mai tânăr. Zâmbitor, Haaland l-a felicitat pe Bellingham pentru jocul practicat:

A fost uimitor. Are 18 ani. E cu 3 ani mai tânăr decât mine. E o nebunie! Ce pot să spun? Este uimitor. Are 18 ani și joacă incredibil de bine. Este fantastic”, a spus Erling Haaland.

Jude Bellingham este pe lista lui Manchester United, care e gata să facă o curățenie generală în lot pentru a-l transfera pe tânărul mijlocaș.