Secretul dispariției CFR-ului din lupta pentru titlu. Ce s-a întâmplat în realitate cu echipa. Exclusiv

Iosif Pintilie 01.07.2023, 16:59
Secretul dispariției CFR-ului din lupta pentru titlu. Ce s-a întâmplat în realitate cu echipa. Exclusiv

CFR Cluj a pierdut titlul în ultimul sezon, după cinci sezoane de victorii consecutive. Șocul a fost unul destul de mare și a dus la îndepărtarea celui mai important antrenor din istoria echipei, Dan Petrescu, ajuns în Coreea de Sud.

De ce a eșuat CFR Cluj în sezonul precedent

CFR Cluj va începe noul sezon cu Andrea Mandorlini pe bancă. Ardelenii nu vor să repete greșelile de anul trecut și sunt gata să redevină campioni ai primei divizii.

Costin Curelea, secundul lui Dan Petrescu în ultimul mandat al „bursucului” la Cluj, a încercat să explice motivele pentru care acesta a ratat campionatul anul trecut.

El spune că principalul motiv este restructurarea lotului, care a dus la micșorarea lotului.

Curelea a explicat de ce s-a ajuns ca lotul să fie mai subțire decât în alte sezoane. El l-a dat ca exemplu pe Malele, care a refuzat să mai joace pentru CFR.

De asemenea, el a vorbit și despre alți jucători cu probleme, precum Bordeianu, Deac ori Camora.

„Nu este deloc ușor să lucrezi cu mister. De dimineața până seara la birou, studiază adversarul, este extrem de strict. Numai așa poți să faci performanță. Cum spune și el, fără stres nu reușești.

La un moment dat am ajuns la restructurare, cumva lotul s-a micșorat un pic, dar totul s-a pierdut în playoff. Nu am mai reușit să fim aceiași.

Am început cu Rapid, acel gol neacordat, rămân la părerea că a fost valabil. Au mai plecat jucători, l-am pierdut pe Malele, a zis că nu mai vrea să stea. Cred că avea deja varianta China. Era împrumutat, CFR nu-l plătea foarte mult, își primea salariul de acolo.

I-a fost ușor să-l găsească o echipă care să-l plătească mai mult decât în Arabia. L-am pierdut pe Deac, Camora avea și el o accidentare. La vârsta lui, nejucând câteva meciuri, nu-i ușor să revii. Plus anumite decizii în defavoarea noastră. Dacă ar fi fost în favoarea noastră, am fi avut patru sau cinci puncte în plus și eram acolo.

N-a fost un conflict, a fost o discuție în timpul antrenamentului, pe teren, nu s-a întâmplat nimic. Atmosfera a fost bună până la sfârșit, misterul a știut să gestioneze foarte bine lucrurile, dar atât s-a putut. Eu rămân la părerea că dacă eram mai puternici, defilam. Adică era anul nostru.

După ce a revenit, Bordeianu a avut nevoie de o perioadă mai lungă de adaptare. Acolo a avut alt stil de joc, alt nivel de pregătire, a venit după o perioadă de pauză. Adaptare din punct de vedere fizic. Yeboah acum merge bine. La vârsta asta, moralul e afectat imediat.

A fost acolo, a făcut vizita medicală și când să semneze a apărut ceva undeva. Nici vorbă că a picat teste fizice. Se poate întâmpla orice, până nu semnează nu e nimic sigur. Ori financiar, ori a venit alt jucător pe altă filieră și asta a fost.

Neavând acest jucător creativ, singurul care făcea cu adevărat ceva la mijlocul era Deac. El își mai asuma și risca. În zona aceea ne-a lipsit Deac, din păcate așa s-a ajuns. A fost. Camora a avut acele mici accidentări care l-au tot sâcâit. El e un jucător care nu renunță imediat, dacă are o mică accidentare joacă așa.

A tras de el până nu s-a mai putut, toți jucători ajung așa. Nu și-a mai putut ține nivelul, dar finalul de sezon a fost bine. 100% rămâne la CFR. Acolo sunt câțiva jucători care vor pleca doar când vor dori ei. Sunt respectați de club și merită acest respect”, spune Costin Curelea, în exclusivitate pentru Playsport.

Este CFR obligată să se califice în cupele europene?

CFR Cluj vrea să prindă, pentru al treilea sezon consecutiv, calificarea în Conference League. Ardelenii au jucat de fiecare dată în grupele celei de-a treia competiții UEFA.

„Nu știu dacă e vitală calificarea în grupele Conference. Până la urmă, CFR a încercat să aranjeze lucrurile, să reducă un pic din buget și să se reorganizeze. Alți jucători, alte salarii… Presiune este mereu, din toate punctele de vedere. Au fost momente în care ne-am gândit și noi, am fost cumva disperați să ne calificăm în grupele Conference League, care păreau cea mai proastă variantă, dar ne-au ajutat, pentru că au venit niște bani.

Sper ca CFR să meargă bine și să se califice, pentru că îi cunosc pe toți de acolo și știu ce eforturi se fac pentru a ține clubul la acest nivel”, a spus Costin Curelea.

VIDEO Costin Curelea, la Playsport Live

Urmăriți Playsport.ro și pe