Secretul lui Novak Djokovic. Omul care se ocupă de rachetele lui „l-a dat de gol”

Cosmin Olteanu 21.11.2023, 19:11
Secretul lui Novak Djokovic. Omul care se ocupă de rachetele lui „l-a dat de gol”

Secretul lui Novak Djokovic. Omul care se ocupă de rachetele lui „l-a dat de gol”.

Marco Rossani, omul care furnizează la Turneul Campionilor serviciile de racordare a rachetelor, a făcut dezvăluiri despre preferințele lui Novak Djokovic în privința „instrumentului muncii” sale.

Secretul lui Novak Djokovic

Marco Rossani susține că, în mod atipic, Novak Djokovic preferă ca, pe racheta sa, să fie aplicate foarte multe benzi de plumb. O preferință cel puțin ciudată, având în vedere că tenismenii își doresc, de obicei, rachete cât mai ușoare.

„Noi nu am racordat niciodată rachetele lui Djokovic la Turneul Campionilor, deoarece el are un serviciu privat în străinătate care se ocupă exclusiv de asta, dar de-a lungul anilor am avut ocazia să îi racordez rachetele în alte contexte, de exemplu la Wimbledon. Racheta lui este deosebit de personalizată. Are foarte mult plumb aplicat pe rachetă, este cu siguranță una dintre cele mai ciudate pe care le-am văzut în circuit.

La Torino nu am observat nicio ciudățenie deosebită, mai ales pentru că tendința este de a le face cât mai ușoare posibil. Am avut ocazia să testez racheta lui Sinner și am constatat că aceasta cântărește 320 de grame racordată: o greutate de magazin. Oamenii cred adesea că rachetele sunt extrem de grele, dar, în realitate, jucătorii trebuie să le poată manevra foarte ușor și, prin urmare, greutatea tinde să fie menținută cât mai mică pentru a evita problemele fizice”, a declarat Rossani.

Totodată, Rossani a vorbit și despre preferințele lui Carlos Alcaraz, respectiv Andrey Rublev.

„Alcaraz este singurul dintre cei opt participanți la Turneul Campionilor care își folosește rachetele fără nicio modificare. Am avut ocazia să-i privesc racheta și îndeaproape și nu are aplicată bandă de plumb, nici silicon, așa că aparent este lipsită de orice modificări.

Rublev este cel mai pretențios când vine vorba de racordarea rachetelor, pentru că așa cum am văzut cu toții chiar și în timpul meciurilor, are momente când devine foarte emoțional”, a mai spus Rossani.

Urmăriți Playsport.ro și pe