Secretul teribil al lui Deian Sorescu, omul care a marcat un hattrick în Dinamo-FC Voluntari. A fost la un pas să lase totul

Ștefănescu Dragoș / 20.07.2021, 10:08
Secretul teribil al lui Deian Sorescu, omul care a marcat un hattrick în Dinamo-FC Voluntari. A fost la un pas să lase totul

Dinamo a debutat în noul sezon al Ligi 1 în meciul cu FC Voluntari. În ciuda problemelor pe care le are, Dinamo a reușit o victorie spectaculoasă cu scorul de 3-2. Eroul dinamoviștilor a fost Deian Sorescu care a avut o prestație excelentă. Însă nimeni nu știa secretul teribil al lui Deian Sorescu, omul care a marcat un hattrick în Dinamo-FC Voluntari. A fost la un pas să lase totul.

Secretul teribil al lui Deian Sorescu, omul care a marcat un hattrick în Dinamo-FC Voluntari. A fost la un pas să lase totul

Dinamo a debutat în noul sezon al Ligii 1 cu o victorie spectaculoasă împotriva celor de la FC Voluntari. Aflată în insolvență și cu mari probleme de lot, Dinamo s-a bazat pe jucătorii tineri. În ciuda tuturor problemelor dinamoviștii au făcut o partidă foarte bună dovedind un spirit de luptă deosebit.

Partida nu a început bine pentru Dinamo, echipa din Voluntari reușind să deschidă scorul în minutul 14 prin Lorand Fulop. După mai multe ocazii de ambele părți, în minutul 44 Deian Sorescu a reușit egalarea.

În repriza a doua același Deian Sorescu a marcat din nou în minutul 58 și a dus-o pe Dinamo în avantaj. Voluntari a reușit să egaleze în minutul 65 prin golul lui Rață. În minutul 72, Deian Sorescu a marcat din nou. Dinamo s-a impus la finalul celor 90 de minute cu scorul de 3-2.

Deian Sorescu a fost eroul lui Dinamo în meciul cu Voluntari

Prin hattrick-ul marcat Deian Sorescu (23 de ani) a adus victoria pentru Dinamo la debutul în noul sezon. Evoluția excelentă a lui Sorescu a fost lăudată și de antrenorul dinamoviștilor Dario Bonetti. Tehnicianul italian l-a descris pe Sorescu ca fiind ”un jucător de Formula 1” dorind astfel să-i evidențieze calitățile.

„Sorescu este un jucător mare, poate face diferența, are calitate foarte mare. Este un jucător de Formula 1, poate juca pe orice poziție, oricând. Cred că putem vorbi despre noul Dinamo. Jucătorii sunt talentați. Diferența poate fi făcută de modul în care sunt antrenați acești jucători”, a declarat Bonetti după meciul cu Voluntari.

Sorescu a fost la un pas să se lase de fotbal

Mijlocașul lui Dinamo Deian Sorescu are o poveste de viață demnă de film. Mijlocașul a fost crescut de ACS Poli Timișoara alături de care și-a făcut debutul în Liga 1. Însă tocmai echipa la care a crescut l-a dezamăgit cel mai mult și din cauza căreia a vrut să se lase de fotbal. Deian Sorescu a povestit parcursul său în fotbal dezvăluind cât de greu i-a fost în unele momente ale carierei.

„Nu îmi place să mă plâng, dar am avut un moment în care am vrut să mă las. Eram la Timișoara, începuse conflictul dintre ACS și Poli, nu se știa ce se întâmplă. Am rămas toți la ACS, începusem să joc și după o perioadă de timp, a trebuit să îmi prelungesc contractul. Nu știu dacă au făcut intenționat sau au făcut o greșeală, dar când semnezi un contract nou celălalt devine nul și cei de acolo mi-au înregistrat contractul și m-au ținut cam opt luni fără un meci oficial, mă chemau la câte trei antrenamente. Îi mulțumesc lui Adrian Stoicov, Dumnezeu să îl ierte! El mă mai băga la antrenamente cu băieții, că altfel mă antrenam singur. După, am avut probleme cu clavicula, am pierdut foarte mult timp. Am devenit jucător liber, am plecat în Italia în probe, nu a fost să fie și m-am întors la Timișoara, pentru că cei de la ASU mă doreau foarte mult. Atunci am zis că e ultimul meu tren.”

ASU Timisoara ultimul tren pentru Sorescu

Atunci am mers la ASU, care mi-a întins o mână de ajutor. Când m-am întors din probe din Italia și Danemarca cred că am plâns două săptămâni, seară de seară. Eram foarte dezamăgit. Atunci am zis că dacă anul acela, în Liga 2, nu merge cu fotbalul, adică dacă nu o să progresez, voi pune ghetele în cui. Aveam salariu 600 de lei și o pereche de ghete era 900 de lei”, a povestit Deian Sorescu, pentru Revista 100% Sport.