Ședință de urgență. Ce urmează să se întâmple cu Mihăilă și Man la Parma. Li se alătură un campion mondial?

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.10.2021, 16:47

Valentin Mihăilă și Dennis Man au început destul de bine din punct de vedere individual sezonul de Serie B. Cei doi fotbaliști români au reușit să marcheze pentru echipa antrenată de Enzo Maresca în acest start de sezon. Și au avut per total evoluții apreciate de fani și de jurnaliști.

Din acest motiv, ei au și fost convocați de Mirel Rădoi la naționala României pentru meciurile cu Germania și Armenia din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Doar că Dennis Man nu a putut onora convocarea din cauza faptului că a fost testat din nou pozitiv la Covid-19.

Mihăilă și Man ar putea avea un antrenor nou la Parma

Chiar dacă Mihăilă și Man au avut evoluții bune, echipa lor suferă destul de mult în exprimare și are un start de sezon sub așteptări. Parma nu a mai câștigat de 4 meciuri în Serie B și a ajuns pe locul 12 în clasament după 7 etape. În ultima etapă a terminat la egalitate, scor 2-2, în deplasare cu SPAL.

În acest context, oficialii grupării gialloblu au început să îi pună la îndoială calitățile de antrenor ale lui Enzo Maresca, conform ediției tipărite a Gazzettei dello Sport. Astfel, antrenorul italian în vârstă de 41 de ani ar urma să fie demis în perioada următoare în cazul în care jocul și rezultatele echipei nu se vor îmbunătăți.

Americanul Kyle Krause, proprietarul Parmei, are deja o listă formată din 3 posibili înlocuitori ai lui Maresca. Iar aceștia sunt cu toții foști mari fotbaliști ai Italiei din ultimii 15 ani.

Conform sursei citate, este vorba despre Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo și Gennaro Gattuso. Toți 3 au fost fotbaliști esențiali în echipa Italiei care a cucerit Campionatul Mondial în 2006 în Germania, după o finală câștigată în urma loviturilor de departajare împotriva Franței.

Toți cei trei campioni mondiali sunt liberi de contract

Toți cei trei mari fotbaliști ai Italiei sunt în acest moment liberi de contract. Așa că dezideratul lui Krause de a aduce la Parma un campion mondial nu e chiar foarte departe de se realiza.

Gennaro Gattuso este un tehnician care a pregătit echipe importante din Serie A în ultimii ani. Și a avut chiar perioade destul de bune, în special la AC Milan și Napoli. Cu cei din urmă chiar a câștigat Coppa Italia la finalul sezonului 2019-2020.

Andrea Pirlo este liber de contract din luna mai a acestui an, de când a fost demis de Juventus. El nu a mai reușit să le aducă torinezilor titlul de campioni. A fost prima dată când s-a întâmplat acest lucru în Italia în ultimii 10 ani.

Fabio Cannavaro a fost de asemenea demis de chinezii de la Guanghzou Evergrande în urmă cu aproximativ o săptămână. El se afla la Guanghzou din noiembrie 2017. În acestă perioadă a îndeplinit și funcția de interimar la naționala Chinei pentru două meciuri.