Șefii de la UTA nu sunt deciși să-i prelungească înțelegerea lui Ionuț Badea. Dovada că antrenorul are șanse minime să continue

Olteanu Ștefan / 04.05.2022, 20:02
Șefii de la UTA nu sunt deciși să-i prelungească înțelegerea lui Ionuț Badea. Dovada că antrenorul are șanse minime să continue

Șefii de la UTA Arad se gândesc deja la sezonul 2022 – 2023 după ce în actuala stagiune echipa s-a salvat matematic de la retrogradare, dar se pare că aceștia nu sunt deciși să-i prelungească înțelegerea lui Ionuț Badea. Tehnicianul de 46 de ani a venit pe banca echipei în luna ianuarie, când l-a înlocuit pe Laszlo Balint, acesta din urmă fiind demis din cauza rezultatelor dezamăgitoare.

UTA Arad a început creionarea proiectului pentru următorul sezon. Șefii clubului nu sunt deciși să-i prelungească înțelegerea lui Ionuț Badea

Viitorul lui Ionuț Badea la UTA este pus sub semnul întrebării, iar din ultimele acțiuni ale șefilor arădeni se poate înțelege că aceștia nu sunt deciși să-i prelungească înțelegerea tehnicianului de 46 de ani.

Ionuț Badea a semnat cu UTA Arad pe 31 ianuarie, când l-a înlocuit pe Laszlo Balint. El nu a mai reușit să o ducă pe UTA în play-off, însă în play-out echipa sa nu a avut emoții și în runda precedentă s-a salvat matematic de la retrogradare. Egalul pe care Chindia Târgoviște l-a făcut cu Rapid, scor 0-0, a ajutat-o pe UTA să fie convinsă că va rămâne în primul eșalon pentru al treilea sezon consecutiv.

Totuși, se pare că pretențiile la Arad sunt mai mari și în sezonul următor se vrea ca echipa să fie în play-off. Conducerea clubului a trecut la fapte și a început deja să ia toate contractele la mână.

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, UTA a anunțat deja că se va baza și în sezonul următor pe Ubbink, Batha, Otele, Vukcevic, Isac și Miculescu, în timp ce portarul Dragoș Balauru și fundașii Erico da Silva și Alexandru Benga au semnat prelungirea contractului chiar în cursul zilei de miercuri.

În schimb, despre situația lui Ionuț Badea nu se precizează nimic. Contractul antrenorului expiră la data de 30 iunie și se pare că înțelegerea nu îi va mai fi prelungită.

În ceea ce îi privește pe ceilalți jucători din lot, UTA a mai precizat:

De asemenea, conducerea clubului va continua negocierile și cu alți jucători din lot în perioada următoare pentru prelungiri contractuale”, au mai transmis șefii de la UTA, pe site-ul clubului.

Fanii arădeni au sesizat deja intenția conducerii. „Țineți cu dinții de el. Să nu ne lase baltă acum”

În secțiunea de comentarii de pe pagina de Facebook a clubului, anumiți fani au sărit deja în sprijinul lui Ionuț Badea.

Dacă se poate să țineți cu dinții de Badea. Să nu ne lase baltă acum când se vede munca lui”, a transmis un suporter.

Niciun antrenor nu poate să scoată mai mult de la ei… Păcat de club. Dacă suntem suporteri, să fim pentru toată lumea. Nu doar pentru antrenor. De ce cerem antrenorilor să plece? Jucătorilor legați de picioare de ce nu le cereți?”, a scris un alt fan.

Cel mai probabil, soarta lui Ionuț Badea se va decide odată cu viitorul echipei din Arad. Un grup de investitori e gata să preia clubul UTA, în frunte cu Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental. Dacă tranzacția se va finaliza, la UTA Arad ar putea avea loc mai multe schimbări importante. În club este așteptat inclusiv Ilie Dumitrescu. Discuțiile avansate au fost confirmate chiar de analistul TV.

6 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri, acestea sunt rezultatele lui Ionuț Badea la UTA.