Șeicii de la Al-Hilal nu se mai uită la bani. Pe ce jucător vor da 60 de milioane de euro, cel mai scump transfer din istoria clubului

Alex Matei 23.07.2023, 19:50
Șeicii de la Al-Hilal nu se mai uită la bani. Pe ce jucător vor da 60 de milioane de euro, cel mai scump transfer din istoria clubului

Şeicii saudiţi continuă să investească sume mari de bani în această perioadă de mercato. După ce a plătit nu mai puţin de 55 milioane de euro pentru mijlocaşul portughez de la Wolwes, Ruben Neves, Al-Hilal e gata acum să facă cel mai scump transfer din întreaga sa istorie.

Socotit drept cel mai galonat club din zona Golfului, cu un palmares cu 66 de trofee, Al-Hilal a pus ochii pe golgheterul lui Zenit Sankt-Petersburg, Malcom. Sud-americanul în vârstă de 26 de ani a marcat cele mai multe goluri în ultimul sezon din prima ligă rusă, iar saudiţii trebuie să plătească 60 de milioane de euro pentru a obţine semnătura sa.

45 de milioane de euro vor fi achitate pe loc, iar restul de 15 reprezintă bonusuri de performanţă. Jose Jesus, antrenorul principal al lui Al-Hilal, este cel care a insistat pentru achiziţionarea lui Malcom. Transferul brazilianului va fi oficializat luni.

Va fi cel mai scump jucător vândut de Zenit

La gruparea din Riad, atacantul din „Ţara Cafelei” va încasa un salariu triplu faţă de cel pe care îl avea în Rusia. Malcom va fi răsplătit de saudiţi cu 18 milioane de euro pe sezon. Brazilianul va deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Zenit.

Recordul era deţinut, până în prezent, de un alt fotbalist sud-american, Hulk. 56 de milioane de euro au încasat cei din Sankt-Petersburg, după ce l-au cedat pe Hulk, în 2016, chinezilor de la Shanghai SIPG.

În această perioadă de mercato, cluburile din Arabia Saudită au investit mai mult de două sute de milioane de euro în achiziţii. Cei mai mulţi bani au fost utilizaţi de cele patru cluburi din Riad (Al-Hilal, Al-Ittihad, Al-Ahli şi Al Nassr), deţinute, în procentaj de 75%, de Guvern.

Arabii îl vor şi pe Moruţan

Fondul de Investiţii, care are pachetul majoritar de acţiuni la cele patru formaţii saudite, ar fi interesat să obţină şi semnătura internaţionalului român de la Galatasaray Istanbul, Olimpiu Moruţan.

Potrivit informaţiilor furnizate de jurnaliştii din Turcia, saudiţii ar fi înaintat deja trei oferte pe numele fostului jucător de la FCSB. Primele două, în valoare de cinci şi de zece milioane de euro, au fost refuzate de oficialii „Cim Bom-Bom”. Ultima, în cuantum de 15 milioane de euro, le-ar fi trezit, în schimb, interesul turcilor.

Ziariştii de la publicaţia Hurriyet notează că mingea se află acum în terenul lui Moruţan. Un cuvânt greu de spus îl va avea însă şi antrenorul principal al Galatei, Okan Buruk.

Urmăriți Playsport.ro și pe