Seism în tenis, după ce Zverev a anunțat că suferă de o afecțiune cronică. Declarații incendiare ale numărului 2 ATP

Gabriel-Alexandru Ioniță 06.08.2022, 17:13
Seism în tenis, după ce Zverev a anunțat că suferă de o afecțiune cronică. Declarații incendiare ale numărului 2 ATP

Alexander Zverev, în prezent număr doi în clasamentul ATP, a dezvăluit că suferă, încă din copilărie, de diabet zaharat de tip 1. Tenismenul german în vârstă de 25 de ani a dezvăluit însă că această problemă medicală nu a făcut decât să îl motiveze suplimentar pentru a ajunge în topul tenisului mondial.

Alexander Zverev a explicat că lupta cu această boală a reprezentat pentru el o motivație în plus în tenis

Mai mult, el s-a implicat activ în lupta pentru ajutorarea copiilor care suferă de asemenea de această boală. În acest sens, Zverev a înființat o fundație, „Fundația Alexander Zverev – Lupta împotriva diabetului”. De asemenea, el încearcă să îi motiveze prin exemplul personal pe copii și tinerii care se luptă cu această problemă medicală.

Când eram copil, nu-mi făceam griji în privința acestei boli, dar apoi mi-am făcut foarte multe griji. Am vrut să demonstrez că poți să ajungi foarte departe chiar dacă suferi de această boală.

Acum sunt puțin mai în vârstă și am avut câteva succese, așa că mă simt suficient de confortabil să ies cu această veste. Sunt într-o situație privilegiată în care pot trăi viața pe care mi-am dorit-o dintotdeauna.

Întotdeauna mi-am dorit să joc tenis, să călătoresc la turnee în întreaga lume și mereu mi-am dorit să fiu cel mai bun jucător de tenis din lume. Faptul că am putut să-mi realizez visele s-a datorat în principal părinților mei și fratelui meu. Ei m-au susținut întotdeauna necondiționat și încă fac asta. De aceea cred că este foarte important să dau ceva înapoi și să ajut alți pacienți să-și urmeze visele”, a spus Alexander Zverev potrivit Der Spiegel.

Zverev a ratat turneul de la Wimbledon și l-ar putea rata și pe cel de la US Open

În prezent, Zverev se recuperează după accidentarea la glezna dreaptă, suferită în meciul cu Rafael Nadal din semifinalele turneului de la Roland Garros. Din cauza acestei probleme, el nu a putut participa la Wimbledon în acest an. De asemenea, sunt șanse destul de mici ca el să se refacă în timp util pentru a juca la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, care se va desfășura la New York în perioada 29 august – 11 septembrie.

US Open este turneul de Grand Slam la care Alexander Zverev a obținut cea mai bună performanță a carierei. În 2020, germanul a pierdut în finală în fața lui Dominic Thiem. În schimb, Zverev a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021. De-a lungul carierei, a câștigat 19 trofee ATP, printre care se numără Turneul Campionilor de două ori și cinci turnee de categorie Masters 1000.

Ce este diabetul zaharat

Potrivit medicover.ro, „diabetul zaharat este o boală cronică netransmisibilă care apare atunci când pancreasul nu mai poate produce insulină (sau nu produce deloc), sau atunci când organismul nu mai poate utiliza insulină cum trebuie. Insulina este un hormon produs de pancreas, care acționează ca o cheie care permite glucozei din alimentele ingerate să treacă din circulația sanguină în celulele corpului pentru a produce energie. În sânge, toți carbohidrații din alimente sunt transformați în glucoză. Insulina ajută glucoză să între în celule”.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe