VIDEO. Selecționerul Mirel Rădoi dă cărțile pe față: „Știu sigur că sunt mulți care-și doresc să antreneze echipa națională”

Mihai Rosoiu / 12.05.2021, 11:42
VIDEO. Selecționerul Mirel Rădoi dă cărțile pe față: „Știu sigur că sunt mulți care-și doresc să antreneze echipa națională”

Mirel Rădoi, selecționerul echipei naționale, a susținut o conferință de presă. Prima după eșecul incredibil din Armenia. Cel care se ocupă de pregătirea echipei naționale a vorbit despre toată agitația care s-a creat pe marginea plecării sale. Rădoi a lămurit lucrurile despre statutul său și care sunt relațiile cu șefii din Federația Română de Fotbal.

Selecționerul Mirel Rădoi dă cărțile pe față: „După plecarea mea de la echipa națională vor primi raportul”

Mirel Rădoi spune că a pregătit un raport de activitate pentru conducerea FRF în cazul în care i se va solicita acest lucru. Singura dorință a selecționerului este ca acesta să nu fie făcut public.

Eu am întocmit un raport de activitate în care explic despre tot ce s-a întâmplat pe toată durata șederii mele la națională. Nu l-am înaintat deocamdată. După plecarea mea de la echipa națională îl vor primi, dar cu o singură condiție. Îmi doresc ca acest lucru să nu fie făcut public”, a spus Rădoi în debutul conferinței de presă de astăzi.

Selecționerul pare dispus să renunțe la funcția pe care o deține. Mirel Rădoi a declarat că în momentul în care va simți că nu mai poate face față rigorilor, va pleca din fruntea naționalei:

„Nu vă ascund faptul că m-am gândit la demisie după rezultatele din primele meciuri ale campaniei de calificare la Campionatul Mondial. De altfel, acesta a fost mereu felul meu de a lucra. Vedeți ce s-a întâmplat la FCSB. Când am simțit că nu putem progresa, am plecat. Nu am ținut cont nici de bani, nici de gradul de rudenie, nimic. Am plecat pentru că știam că atunci este momentul. Așa se va întâmpla și cu echipa națională”, a punctat Rădoi.

Multe refuzuri pentru prezența la Jocurile Olimpice

În aceeași întâlnire cu mass-media, Mirel Rădoi a dezvăluit că se confruntă cu probleme serioase pentru formarea lotului pentru Jocurile Olimpice. Selecționerul a recunoscut că a primit deja mesaje de la cluburi conform cărora jucătorii români nu vor fi lăsați la Tokyo:

Urmează o perioadă plină. Trebuie să ne gândim foarte serios la lotul pe care-l vom folosi. Sunt două aspecte. Primul, cel îmbucurător, este că toți băieții din lotul lărgit și-ar dori să joace la Jocurile Olimpice. Al doilea, cel mai important, există deja refuzuri ale cluburilor. Nu vreau să spun ce echipe m-au anunțat pentru că nu e corect. În perioada următoare vom negocia cu cluburile pentru ca băieții să fie lăsați. Vom discuta și cu cei de la FCSB, cu cei de la Chindia, de la Sepsi etc. Nu este nimic decis sută la sută”, a explicat selecționerul.

L-a ignorat pe Andrei Vochin

Recentul diferend dintre selecționer și Andrei Vochin, sfătuitorul de taină al președintelui FRF, Mirel Rădoi a evitat să răspundă acuzelor fostului jurnalist. Acesta din urmă a dezvăluit că selecționerul ar vedea dușmani peste tot, în jurul lui:

Îl respect pe Andrei. El este unul dintre oamenii care și-au dorit ca eu să ajung în staff-urile federale. Eu nu uit asta! De aceea, indiferent de ce se va întâmpla și se va spune, eu nu am să ies public să vorbesc despre el. Dacă vreau să-i transmit ceva, am s-o fac personal!”, a mai spus antrenorul.

Îl recomandă pe Cosmin Olăroiu ca viitor selecționer

Chiar dacă în ultima vreme s-au adunat multe critici la adresa sa, Mirel Rădoi consideră că a luat decizia corectă în momentul în care a acceptat oferta FRF:

Nu am ce să regret. Nu am de ce să regret. Știam ce se va întâmpla. Nu a existat vreun selecționer care să fi scăpat de critici, indiferent de cum s-a numit el. Consider că am luat o hotărâre bună. Știu sigur că sunt antrenori care-și doresc să antreneze echipa națională și e normal să se întâmple așa. Cine nu și-ar dori să fie antrenorul României?”, a spus Mirel Rădoi.

În opinia antrenorului primei reprezentative cel mai potrivit antrenor pentru a-i urma la cârma României ar fi Cosmin Olăroiu:

Sincer, nu am nicio problmă cu cine va veni după mine, dacă noi vom decide să plecăm. Cosmin Olăroiu? Este cea mai bună variantă. Nu că mi-e prieten, dar ca antrenor nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este o soluție ideală. Dar nu contează numele. Contează să fie ceea ce trebuie pentru România”, a subliniat selecționerul.