Selecționerul Ungariei a recunoscut că a avut ofertă din Superligă. Ce echipă românească l-a vrut pe Marco Rossi

Dragos Stefanescu 22.07.2022, 09:57
Selecționerul Ungariei a recunoscut că a avut ofertă din Superligă. Ce echipă românească l-a vrut pe Marco Rossi

Marco Rossi a reușit adevărate minuni pe banca tehnică a naționalei Ungariei. Tehnicianul italian este principalul artizan al rezultatelor spectaculoase obținute de vecinii noștri. Rossi a dezvăluit recent că a fost ofertat de o echipă din România în urmă cu câțiva ani.

Marco Rossi, ofertat de o echipă din România

Naționala de fotbal a Ungariei a avut evoluții încântătoare în ultima perioadă. După evoluiile bune de la Campionatul European 2020, vecinii noștri au uimit în primele meciuri din Liga Națiunilor. Princialul artizan al rezultatelor obținute de Ungaria este chiar selecționerul Marco Rossi. Italianul a reușit adevărate minuni, transformând naționala maghiară într-o adevărată forță.

Marco Rossi a dezvăluit recent că a fost ofertat de o echipă din România în urmă cu câțiva ani. Tehnicianul italian și Ioan Ovidiu Sabău au fost colegi la Brescia și au păstrat o legătură de prietenie de-a lungul anilor. În perioada în care Sabău era președinte la U Cluj, fostul internațional român i-a făcut o ofertă lui Rossi pentru a prelua conducerea tehnică a echipei clujene. Italianul lucra însă deja în Ungaria și a refuzat propunerea lui Sabău.

E o persoană drăguţă (n.r. – Sabău). Pot să spun că este unul dintre puţinii care încă este prietenul meu. În fotbal întâlneşti foarte multe persoane, dar nu este uşor să vorbeşti despre prietenie. Pot să spun că în relaţia cu Nelu este vorba despre prietenie.

(n.r. – Este adevărat că aţi avut ofertă de la U Cluj acum câţiva ani?) Da, Nelu mi-a făcut oferta, am ţinut legătura. Cred că era preşedintele Universităţii Cluj în acea perioadă şi mi-a oferit acest post, dar lucram în Ungaria, lucrez în continuare de 10 ani, aşa că mă simt bine acolo”, a declarat Marco Rossi pentru Orange Sport.

Dominik Szoboszlai, ”perla” naționalei Ungariei

Dominik Szoboszlai (21 de ani) este „perla” naționalei Ungariei în acest moment, el fiind decarul echipei. Legitimat la RB Leipzig, mijlocașul ofensiv ar putea ajunge în La Liga în această vară. Real Sociedad este foarte interesată de serviciile lui Szoboszlai și ar fi gata să facă o ofertă importantă.

Conform publicației Eldesmarque, Dominik Szoboszlai este principala țintă a celor de la Real Sociedad pentru această perioadă de mercato. Bascii vor încerca un transfer definitiv sau un împrumut cu opțiune de cumpărare. Starul maghiar se află din ianuarie 2021 la RB Leipzig, club care a plătit pentru el 22 de milioane de euro. Szoboszlai mai are contract cu gruparea din Bundesliga până în iunie 2026. Din acest motiv ar fi nevoie ca Real Sociedad să facă o ofertă generoasă pentru jucătorul maghiar.

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Dominik Szoboszlai are o cotă de piață care se ridică la 28 de milioane de euro. Acesta este cel mai valoros jucător maghiar la ora actuală.

Urmăriți Playsport.ro și pe