Semnale de alarmă la Barcelona. Xavi, tot mai îngrijorat. „Dacă vrem titlul, este obligatoriu să facem asta”

Bordei Radu / 30.06.2022, 14:38
Semnale de alarmă la Barcelona. Xavi, tot mai îngrijorat. „Dacă vrem titlul, este obligatoriu să facem asta”

Probleme mari pentru Barcelona și Xavi. Presa din Spania anunță că antrenorul este îngrijorat de situația clubului. După ce a schimbat starea de spirit la echipă, fostul mijlocaș dorește ca, din acest sezon, echipa să se poate bate cu Real Madrid la titlu. Dar pentru asta are nevoie de transferurile promise de club. Situația financiară încurcă, totuși, planurile de reconstrucție ale echipei.

Barcelona, tot mai departe de reconstrucția gândită de Xavi. Ce îl îngrijorează pe antrenor

Venirea lui Xavi la Barcelona a revitalizat clubul catalan. În ciuda problemelor financiare uriașe, antrenorul a făcut ordine la club și le-a dat speranțe fanilor că revenirea în top nu este departe. După transferurile excelente din această iarnă, se aștepta la o vară la fel de activă. Mai ales că fostul mare căpitan al Barcelonei a anunțat clar intențiile de a se lupta la titlu, în sezonul viitor. Din păcate, problemele financiare nu dau pace clubului catalan.

Chiar dacă au scăpat de unii jucători, în frunte cu Phillipe Coutinho, sunt așteptate și mai multe plecări, pentru ca să se echilibreze balanța financiară a clubului. Xavi așteaptă cu îngrijorare transferuile, în special principala țintă, Robert Lewandowski. Polonezul este disperat să plece de la Bayern, iar destinația favorită este Barcelona, a și anunțat acest lucru. Totuși, catalanii nu par capabili să începlinească pretențiile financiare ale bavarezilor. Și Xavi așteaptă să vadă dacă se va baza pe fotbaliștii promiși de conducere.

Presa catalană anunță că Barcelona a rezolvat problema contractelor lui Christensen și Kessie

Clubul de pe Camp Nou negociază intens în această perioadă cu Manchester United cedarea lui Frenkie de Jong. Dar momentan cele două părți nu reușesc să ajungă la un numitor comun în ceea ce privește suma de transfer. Astfel, catalanii au fost nevoiți să aștepte pentru a putea oficializa transferurile lui Andreas Christensen și Franck Kessie, jucători deveniți liber de contract în această vară după ce s-au despărțit de Chelsea, respectiv de AC Milan.

Spaniolii de la Sport informează că Barcelona a găsit o soluție pentru această problemă. Clubul blaugrana le-ar fi ajustat contractele lui Christensen și Kessie, astfel încât ele să poată fi înregistrate la Ligă. Dar, în același timp, pentru ca să respecte și regula Fair-Play-ului financiar. Iar acest lucru ar urma să se întâmple în scurt timp, ceea ce înseamnă că și fotbaliștii vor fi prezentați oficial.

Ar fi o veste bună pentru Xavi, dar prea puțin față de pretențiile anunțate de conducere la începutul verii.