Semnează Alex Chipciu. Fostul „internațional” este foarte aproape de a ajunge la o echipă din play-off

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.06.2022, 19:29
Semnează Alex Chipciu. Fostul „internațional” este foarte aproape de a ajunge la o echipă din play-off

Se pare că Alex Chipciu va pleca în cele din urmă de la CFR Cluj în această vară, la finalul unei adevărate „telenovele”. Fotbalistul de 33 de ani nu mai este dorit de Dan Petrescu deja de mai mult timp, dar salariul său foarte mare a reprezentat un impediment major în calea transferului său.

Fostul internațional a fost dorit cu insistență în iarnă de Universitatea Craiova, după ce în Bănie a ajuns Marian Copilu. Cele două cluburi nu au ajuns însă la un consens referitor la condițiile în care să se facă mutarea.

Alexandru Chipciu ar fi foarte aproape de U Cluj. FC Argeș, de asemenea interesată

Acum însă, Alex Chipciu pare mai aproape ca niciodată de plecarea de la CFR Cluj. Potrivit gsp.ro, mijlocașul de bandă a ajuns deja la o înțelegere cu conducerea clubului în acest sens și ar fi foarte aproape de a semna cu o altă echipă. FC Argeș și Universitatea Cluj sunt cluburile interesate de serviciile sale și ar fi pornit deja tratativele, iar „Șepcile roșii” ar fi în acest moment în pole-position.

De altfel, Cristi Balaj, președintele campioanei, a făcut anterior acest anunț în exclusivitate pentru PlaySport. În direct la PlaySport Live, fostul arbitru FIFA a explicat că sunt foarte multe motive pentru care Chipciu își dorește să rămână în Cluj-Napoca, dar a asigurat și că fotbalistul va avea parte de tot sprijinul CFR-ului pentru acest lucru.

A existat o discuție legată de plecarea lui Chipciu la Universitatea Cluj. Discuția nu a fost finalizată. Am văzut și mesajul postat de fanii Universității Cluj, dar mi-e foarte greu să înțeleg. Noi avem o relație de respect reciproc cu cei din conducerea Universității Cluj. Ne-am oferit serviciile pentru a-i sprijini cu anumiți jucători.

Chipciu este mult peste ce are U Cluj în acest moment. Este peste media mijlocașilor din Liga 1. El mai are contract pentru încă un an de zile. Noi suntem dispuși să-i suportăm o parte din salariu, sprijinul este real. Familia lui Chipciu este în Cluj, au casă aici, copiii lui merg la școală aici. E normal că își dorește să rămână în Cluj și să joace în Liga 1. Din discuțiile pe care le-am avut cu el, în primul rând își dorește să joace. Dacă s-ar transfera, ar fi cel mai bun jucător de la U Cluj”, a spus Cristi Balaj la PlaySport Live.

Două aspecte ar mai genera anumite probleme în acest moment

Așadar, totul pare rezolvat în mare măsură în acest moment. Ar mai exista doar două aspecte ce ar putea constitui unele dificultăți în oficializarea acestei mutări. Prima ar fi reprezentată de faptul că jucătorul va fi nevoit, cel mai probabil, să își diminueze semnificativ salariul. Chipciu este cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1 în acest moment.

Iar, pe de altă parte, rămâne de văzut care va fi reacția fanilor Universității Cluj pe măsură ce acest transfer se apropie din ce în ce mai mult de finalizare. Ei au transmis deja un mesaj foarte dur, referitot la faptul că nu își doresc jucători care au evoluat anterior pentru rivala din oraș.