Sepsi Sf. Gheorghe și-a adus atacant din Serie A, de la Torino FC! Covăsnenii au bătut palma și cu un fundaș de la CFR Cluj

Moldoveanu Camelia / 12.07.2021, 12:59

Două transferuri noi la Sepsi Sf. Gheorghe au fost anunțate astăzi. Echipa din Covasna și-a adus un atacant din Seria A și un fundaș de la CFR Cluj. Noile mutări ale echipei aduc încă o doză de prospețime, fiind doi jucători tineri.

Lovitură dată de Sepsi Sf. Gheorghe. Doi tineri valoroși au venit la echipa din Covasna

Sepsi Sf. Gheorghe și-a împrospătat echipa cu doi noi jucători tineri. Echipa din Covasna își spune mari speranțe în ei, dat fiind faptul că unul a evoluat în Seria A, iar celălalt la campioana României în sezonul trecut.

Vitalie Damascan este un fotbalist din Republica Moldova care a jucat la Torino, RKC Waalwijk, Fortuna Sittard și alte echipe din țara sa. El a venit în Covasna liber de contract, după ce a plecat de la Torino, echipă la care a fost legitimat de patru ori. Atacantul de 22 de ani este cotat în acest moment la 600.000 de euro. Cel mai mare transfer al său a fost e la FC Sheriff, la Torino pentru 1.500.000 de euro.

Fostul fundaș de la CFR Cluj, Rareș Ispaș, are 20 de ani și a fost împrumutat la Sepsi Sf. Gheorghe. Acesta valorează 150.000 de euro, fiind cea mai mare sumă atinsă până acum.

Sepsi OSK a continuat campania de transferuri: clubul nostru a ajuns la un acord şi cu internaţionalul moldovean Vitalie Damascan, care ultima dată a jucat la FC Torino (Italia), dar a mai evoluat în carieră, printre altele, și la echipele RKC Waalwijk sau Fortuna Sittard din Olanda.
Jucătorul, în vârstă de 22 de ani, a semnat un contract pe doi ani cu clubul nostru, cu opțiune de prelungire pe încă unul.

De asemenea, Sepsi OSK a perfectat şi transferul fundaşului Rareş Ispaş. Jucătorul, în vârstă de 20 de ani, a sosit sub formă de împrumut, pe o perioadă de un an, de la CFR Cluj.
Le urăm mult succes alături de Sepsi OSK!”, a anunțat Sepsi Sf. Gheorghe pe pagina de Facebook.

Cornel Șfaițer, previziuni despre noul sezon

Președintele lui Sepsi a descris noul sezon competițional ca fiind unul mult mai intens decât cel recent încheiat. Oficialul este de părere că există toate premisele pentru un fotbal de calitate. Reprezentantul covăsnenilor a salutat revenirea celor două echipe de tradiție în primul eșalon. La fel a procedat și cu proiectul pus la cale de Gică Hagi.

În același timp, Șfaițer a vorbit și despre Dinamo, unul dintre marile branduri ale fotbalului românesc, care la momentul actual traversează cea mai grea perioadă din istorie. Formația din șoseaua Ștefan cel Mare are datorii financiare de ordinul milioanelor de euro. În plus, are interdicție la transferuri. Unde mai punem că Dusan Uhrin a plecat din țară. Astea sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă formația roș-albă.

Eu sper să avem parte de un fotbal mult mai bun şi mai spectaculos. Vedem că a venit şi Farul prin fuziunea cu Viitorul, ceea ce este de admirat. Şi-au dorit atât de mult şi Gheorghe Hagi şi Ciprian Marica şi uitaţi că au reuşit. La Craiova sperăm să fie o bătălie între cele două echipe, dar doar pe terenul de joc. Să fie doar un spectacol fotbalistic, cu fair-play, pentru că de asta avem nevoie cu toţii.

CFR Cluj nu mai are nevoie de nicio prezentare, la fel şi FCSB. Vedem şi Rapidul că vine tare din urmă, cu un stadion nou, cu toate condiţiile, ceea ce mă face să cred că vom avea parte de un sezon mult mai intens. Dinamo din păcate are probleme mari, este un brand imens, însă le trebuie linişte pentru a rezolva lucrurile. În momentul acesta este greu să se bată la locurile fruntaşe, însă dacă îşi rezolvă probleme administrative vor avea un cuvânt de spus în campionat.”, a spus Cornel Șfaițer, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.