Sergiu Hanca ar putea debuta în derby-ul Universitatea Craiova – Rapid. Laszlo Balint se teme de acest meci

Robert Zanfir / 30.07.2022, 18:57
Sergiu Hanca ar putea debuta în derby-ul Universitatea Craiova – Rapid. Laszlo Balint se teme de acest meci

Sergiu Hanca (30 de ani) poate debuta pentru Universitatea Craiova în derby-ul cu Rapid. Laszlo Balint a anunțat că situația fostului dinamovist este rezolvată. Universitatea Craiova – Rapid, din etapa a 3-a a Superligii, este programat duminică, 31 iulie, de la 20:15.

Laszlo Balint nu are liniște la Craiova. Contestat de la numirea pe banca oltenilor, tehnicianul și-a „cumpărat” indulgența patronului prin victoria din Conference League, 3-0 cu Vllaznia. Totuși, oltenii sunt fără victorie în campionat, iar în Bănie vine Rapidul, încărcat cu optimism după victoria cu FCSB. Craiova l-a pierdut pe Gustavo, plecat în Iran, dar îl poate debuta pe Sergiu Hanca. Rivaldinho își așteaptă rândul.

Sergiu Hanca ar putea debuta în derby-ul Universitatea Craiova – Rapid

Două remize a reușit Universitatea Craiova în Superliga, cu Laszlo Balint pe bancă. 2-2 cu Sepsi și 1-1 cu U Cluj. Oltenii speră să spargă gheața și în campionat, după jocul bun din Europa. Balint își avertizează jucătorii asupra formei pe care o traversează echipa lui Adi Mutu. Dugandzic, Ioniță și Sefer sunt între evidențiații tehnicianului. „Cunoaștem toate atuurile Rapidului” este convins Balint.

„Un meci dificil, categoric, împotriva unei echipe care a demonstrat etapa trecută că este într-o formă sportivă bună.

O echipă care a bifat niște transferuri importante în această perioadă. Este clar că își propun cel puțin accederea în play-off în acest sezon. Este o emulație în jurul acestei echipe, mai ales de la inaugurarea noului stadion.

Cunoaștem toate atuurile adversarului nostru, însă o să ne axăm pe ce putem să facem mâine. Știm că este un meci special pentru noi toți, dar mai ales pentru suporteri”, a declarat Laszlo Balint la conferința de presă dinaintea partidei.

Balint: Sergiu Hanca are situația rezolvată. Rivaldinho nu este disponibil

„Victoria împotriva celor de la Vllaznia a însemnat nu doar calificarea în Conference League, ci a venit ca o confirmare a lucrurilor de care suntem capabili. Am fost perseverenți în ceea ce ne dorim să facem. Jucătorii au prins mare încredere în forțele proprii după partida de joi. Dorința noastră este la nivel maxim.

Din punct de vedere medical, nu sunt probleme majore. Plecarea lui Gustavo ne lasă un pic descoperiți. Rivaldinho nu va fi disponibil din punctul de vedere al documentelor. Din fericire, Sergiu Hanca are situația rezolvată. Avem și cei doi suspendați, deci avem anumite probleme din punct de vedere numeric.

Sunt sigur că va fi un meci spectaculos. Rapid este o echipă care are forță, care a crescut. Dugandzic și-a pus imediat amprenta asupra jocului ofensiv. Au jucători tehnici, capabili să dezechilibreze o apărare, precum Ioniță, Sefer. Au și jucători cu mare experiență, Săpunaru, Grigore, Morais. S-a creat o forță colectivă.

Gustavo este o pierdere. E un jucător de calitate, care a contribuit chiar decisiv în prima etapă. Dar sunt soluții”, a mai spus Laszlo Balint.

Universitatea Craiova – Rapid, „mutat” de FCSB

Derby-ul dintre cele două echipe a fost inițial programat la 21:30, dar ora de start a fost devansată după intervenția celor de la FCSB.

Vicecampioana joacă miercuri în Conference League, cu Dunajska Streda, astfel că a trebuit să găsească o soluție pentru partida de luni, cu FC U Craiova 1948. Cererea a fost acceptată de LPF, care a reprogramat întâlnirea duminică, 31 iulie, de la 22:30. Astfel, ora de start a meciului dintre Universitatea Craiova și Rapid a devenit 20:15

Petrolul Ploiești – Sepsi, de la 18:00, Universitatea Craiova – Rapid, de la 20:15, și FCSB – FC U Craiova, de la 22:30 sunt partidele programate duminică, 31 iulie.