Sergiy Stakhovsky, înspăimântat de ce trăiește pe străzile din Kiev. Merg cu un pistol în mână, “Nu am cuvinte!”

Moldoveanu Camelia / 14.03.2022, 17:25
Sergiy Stakhovsky, înspăimântat de ce trăiește pe străzile din Kiev. Merg cu un pistol în mână, “Nu am cuvinte!”

Sergiy Stakhovsky luptă în război pentru a salva Ucraina. Fostul jucător de tenis, retras din activitate la începutul acestui an, a transmis un nou mesaj, direct din mijlocul luptei contra Rusiei. Acesta este îngrozit de ce trăiește la Kiev.

Sergiy Stakhovsky, un nou mesaj de pe front. Detalii înspăimântătoare din Ucraina

După 19 zile petrecute în război, Sergiy Stakhovsky își amintește cum nu a crezut niciodată că Rusia o să invadeze Ucraina. Acesta condamnă decizia luată de Vladimir Putin și spune că „nu există pretext” pentru un război. El a mai mărturisit și că este îngrozit de ce se petrece la Kiev, nevoit să-și improvizeze o vestă pentru a se proteja.

Nu am cuvinte să descriu situația. Nu mi-aș fi imaginat în viața mea că se va ajunge la asta, că voi fi în orașul meu natal, patrulând într-o vestă făcută în casă, cu un pistol în mână… Adică, cu 5 zile înainte ca războiul să fie la Kiev, chiar și atunci când mulți oameni din serviciile de informații americane și britanice spuneau că Rusia va invada, eu eram 100% sigur că nu se va întâmpla asta.
Am spus că nu există nicio șansă ca Rusia să intre în război deschis, să invadeze Ucraina. Sub ce pretext? Nu există pretext pentru asta. Deci nu trebuie să merg departe. Adică, încă mulți oameni spun că se trezesc și speră… a fost doar un vis urât. Dar nu mai funcționează”, a declarat Sergiy Stakhovsky, potrivit Marca.

Ce i-a transmis Novak Djokovic

Chiar dacă nu a ajuns niciodată în elită, Stakhovsky tot a reușit câteva rezultate notabile. El a devenit celebru în 2013, atunci când, la Wimbledon ,l-a eliminat pe Roger Federer. Sportivul s-a retras din circuit chiar în acest an și a mers să lupte pentru țara lui, contra invaziei rusești.

Fostul jucător de tenis și-a trimis familia în Ungaria, soția și cei doi copii, apoi s-a întors să lupte. El postează în fiecare zi mesaje prin care îl amenință pe președintele de la Moscova.

„Putin, vom dansa pe mormântul tău”, a scris fostul sportiv.

Sergiy Stakhovsky a fost încurajat chiar de Novak Djokovic. Marele campion sârb a vrut neapărat să ia legătura cu el. În schimb, ucraineanul s-a arătat dezamăgit de faptul că Federer și Nadal nu i-au răspuns.

Am vorbit cu Nole prin mesaje, a vrut să mă încurajeze. A fost un lucru important pentru mine. Am vrut să iau legătura și cu Federer și Nadal, dar nu am reușit. Îmi pare rău că ei au rămas tăcuți în această perioadă. Nu sunt supărat, înțeleg că nu este războiul lor. Avem sprijinul multor personalități, sperăm să iasă bine, a comentat fostul jucător de tenis ucrainean.