Serviciul pe care Alin Petrache e gata să-l facă fotbalului românesc. Există și o condiție: „Sper ca suporterii să se comporte ca cei de rugby”

Olteanu Ștefan 05.10.2022, 23:26
Serviciul pe care Alin Petrache e gata să-l facă fotbalului românesc. Există și o condiție: „Sper ca suporterii să se comporte ca cei de rugby”

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, și-a arătat deschiderea pentru a primi echipele de fotbal din București pe arena „Arcul de Triumf”. Totuși, șeful FRR a venit și cu o rugămâinte la adresa suporterilor, pe care i-a îndemnat să aibă parte de un comportament civilizat atunci când treg pragul stadionului.

Veste bună pentru echipele din București. Fotbalul este primit cu brațele deschise pe „Arcul de Triumf”, susține Alin Petrache, președintele FRR

În cursul zilei de miercuri, 5 octombrie, Federația Română de Rugby a făcut încă un pas important pentru preluarea stadionului „Arcul de Triumf”, iar președintele Alin Petrache, în cadrul unei conferințe de presă, a transmis că așteaptă inclusiv echipele de fotbal pe arena modernă din București.

Lista echipelor care și-ar dori să evolueze pe „Arcul de Triumf” este lungă, însă președintele FRR spune că rugby-ul va avea în continuare prioritate pe această arenă.

„Cu siguranţă, stadionul va fi folosit şi la fotbal. Ştiţi foarte bine că întotdeauna am fost cu porţile deschise. Putem chiar aminti că acum două zile Federaţia Română de Oină şi-a desfăşurat aici o minunată competiţie.

De fiecare dată am fost deschişi. Dar în funcţie de programul competiţional pe care echipele de rugby îl vor desfăşura.

Sper ca suporterii de la fotbal când vor călca pe o astfel de arenă se vor comporta altfel”, a transmis Alin Petrache, la finalul ședinței în care Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal a votat, în unanimitate, pentru preluarea stadionului „Arcul de Triumf” în folosință gratuită pentru 49 de ani.

E disponibil, însă doar pentru ocazii speciale. „Când putem, îi vom primi cu drag”

Pentru a obține câteva lămuriri, Playsport.ro l-a contactat pe Alin Petrache. Dacă în trecut FCSB a făcut demersuri pentru a juca pe „Arcul de Triumf”, acum Dinamo este echipa care și-ar dori să poată evolua pe arena destinată rugbyului.

„Câinii” plănuiesc să joace pe „Arcul de Triumf” după ce se vor muta de la Giurgiu, unde vor disputa și meciul cu Ripensia Timișoara de pe 15 octombrie.

Președintele Federației Române de Fotbal spune că este imposibil ca Dinamo să poată evolua etapă de etapă pe „Arcul de Triumf”:

„Nu știu unde au jucat. Dacă ei consideră că o să putem să organizăm etapă de etapă pe „Arcul de Triumf”, va fi destul de greu. Haideți să vă zic de ce. În luna octombrie, Lupii României, care sunt echipa A a țării, vor avea două meciuri la București. Două weekend-uri, terenul va fi blocat.

În noiembrie, avem meciuri-test ale echipei de seniori. Vor veni Tonga, Samoa, Uruguay și Chile. Echipe calificate la Campionatul Mondial de anul viitor. Sunt meciuri sub egida federației internaționale. Când putem, sigur, îi vom primi cu drag”, a declarat Alin Petrache, pentru Playsport.ro.

Construcția la noul stadion Dinamo ar putea începe mai devreme decât s-ar fi crezut. Anunț uriaș pentru fanii „câinilor”.