Sfârșit de săptămână dedicat microbiștilor. 15 meciuri în 3 zile, apogeul lunii decembrie

Iosif Pintilie 02.12.2022, 07:12
Sfârșit de săptămână dedicat microbiștilor. 15 meciuri în 3 zile, apogeul lunii decembrie

Luna decembrie era, de obicei, o lună în care fotbalul intra pe plan secund. Frumusețea iernii și a crăciunului făceau ca fotbalul să nu mai reprezinte un interes atât de mare.

De multe ori, campionatele din afara primelor cinci luau pauză de la jumătatea lunii decembrie, pentru a face loc perioadei de transferuri.

Mutarea Campionatului Mondial iarna a făcut ca fotbalul să devină principalul eveniment al lunii decembrie. Iar primul weekend din lună va fi unul de senzație.

15 meciuri tari se joacă în acest weekend

Pentru fanii români ai fotbalului, acest weekend va combina duelurile din competiția internă cu cele de la Campionatul Mondial din Qatar.

Povestea începe vineri, 2 decembrie. În Superligă se joacă duelurile dintre UTA Arad și Sepsi, de la ora 15:30, respectiv cel dintre Petrolul și Universitatea Cluj, de la ora 19:00. La Campionatul Mondial se joacă patru meciuri, de la ora 17:00 avem Portugalia – Coreea de Sud și Ghana – Uruguay, iar de la ora 21:00 Brazilia – Camerun și Serbia – Elveția.

Sâmbătă încep optimile Campionatului Mondial. Olanda – SUA se joacă de la ora 17:00, iar Argentina – Australia de la ora 21:00. Meciurile sunt intercalate de duelurile din Superligă: Voluntari – Hermannstadt, de la ora 15:30, și derby-ul Craiovei, de la ora 19:00.

Dumincă, avem alte trei meciuri din Superligă, pe lângă două optimi de la mondial. Se joacă Farul – FC Botoșani, de la 13:15, CFR Cluj – Chindia, de la 15:30, Franța – Polonia, de la 17:00, FC Argeș – Rapid, de la 19:00 și Anglia – Senegal, de la ora 21:00.

Francezii fac constestație la FIFA după controversa din prelungirile meciului cu Tunisia

Deja calificată în optimile Cupei Mondiale, Franța nu a forțat în ultima partidă a grupei D, cu Tunisia. „Cocoșii” s-au văzut conduși, după reușita lui Wahbi Khazri, din minutul 58, și au avut șansa egalării în prelungirile partidei.

Franța chiar a marcat, în minutul 8 al prelungirilor, iar arbitrul a validat inițial golul. Mai mult, tunisienii au repus mingea de la mijlocul terenului și, imediat, Matthew Conger din Noua Zeelandă a fluierat finalul meciului.â

Au urmat momentele de stupoare. „Centralul” a făcut semn că faza golului lui Griezmann este analizată de sistemul de video arbitraj. Ulterior, reușita francezilor a fost anulată pentru offside, spre disperarea jucătorilor lui Didier Deschamps.

Decizia arbitrului a născut nu doar frustrare în rândul francezilor, dar poate duce și la o decizie istorică. Deschamps și compania vor să profite de o „oportunitate” din regulament, pentru a întoarce rezultatul la „masa verde”.

Concret, francezii au făcut contestație la FIFA, unde reproșează faptul că o decizie nu mai poate fi întoarsă la VAR, dacă jocul a fost reluat, decât în cazul în care există o identificare greșită a unui fotbalist.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe