3 ani fără marele Ilie Balaci. EXCLUSIV. Ultimele mesaje primite de marele Ilie Balaci. Pariul pe care legenda nu l-a mai putut onora

Olteanu Ștefan 21.10.2021, 11:48

În urmă cu 3 ani, pe 21 octombrie 2018, România l-a pierdut pe unicul Ilie Balaci. „Minunea blondă” pleca brutal dintre noi, la doar 62 de ani, în urma unui atac de cord.

În urmă cu trei săptămâni, fiica lui Ilie Balaci a venit în studioul Playsport și a depănat amintiri neștiute despre tatăl său, idolul a milioane de români.

Lorena Balaci a dezvăluit, în direct la PlaySport LIVE, ce i-a scris în ultimele mesaje Atanas Trică bunicului său, Ilie Balaci. ”Dacă bați mai bine ca mine loviturile libere, rup tot ce s-a scris despre mine!”.

Ultimele mesaje primite pe telefon de marele Ilie Balaci au fost de la nepotul său, Atanas: „Bat mai bine loviturile libere decât tine!”

Aflată în studioul emisiunii PlaySport LIVE, Lorena Balaci a dezvăluit faptul că ultimele mesaje primite de marele Ilie Balaci pe telefon au fost chiar din partea nepotului său, Atanas Trică.

Atanas, în prezent legitimat la Universitatea Craiova, a ținut să îi demonstreze bunicului său că l-a întrecut la un capitol. Mai exact, la eficiența șuturilor trimise din loviturile libere. Pentru a face asta, Atanas s-a filmat la un antrenament și i-a trimis videoclipul bunicului său. Ulterior, cei doi au avut și o dispută amuzantă față în față:

Avea 14 ani, practic era acolo, exact la pragul adolescenței. Aveau și tot felul de șicane. Apropo de loviturile libere. Cred că în urmă cu o săptămână sau două înainte să moară tata a fost așa un episod haios. Într-adevăr, Ati (n.r. – Atanas Trică) bate foarte bine loviturile libere. Probabil, undeva, un 10% este moștenit. Ati după fiecare antrenament stătea măcar o oră să bată lovituri libere, e obișnuință la el.

La un moment dat s-a filmat. Niște lovituri libere trimise direct în vinclu și i le-a trimis lui tata pe Whatsapp. Astea erau, de fapt, și ultimele mesaje ale lui tata de pe Whatsapp. Și îi scria: „Vezi, bă!”. Și ne-am dus la el, iar Ati i-a spus: „Eu bat loviturile libere mai bine decât tine!”. Tata stătea așa întins în fotoliu, s-a ridicat și i-a zis: „Băi, ascultă la mine, dacă tu bați loviturile libere mai bine ca mine, eu rup tot ce s-a scris în istorie despre mine și ies public și spun că nu am fost nimic!”.

Așa ne-a crescut și pe noi tata. Cu acest spirit de prietenie. Nu am simțit niciodată relația aia, tată-fiica”, a dezvăluit Lorena Balaci, pentru PlaySport.

Atanas Trică e fan Messi, dar nu are idol

În continuare, Lorena Balaci a dezvăluit și numele jucătorilor aflați încă în activitate care îi atrag atenția lui Atanas Trică. Este vorba de Zlatan Ibrahimovic și Leo Messi:

Nu știu dacă încearcă neapărat să copieze pe cineva. Eu întotdeauna i-am insuflat ideea că a avea idol nu este tocmai conform credinței. Tu trebuie să fii tu, nu trebuie să copiezi pe cineva. Trebuie să fii tu, de la felul în care te îmbraci, la cum te porți, la cum joci și cum relaționezi cu oamenii. Nu trebuie niciodată să îți găsești un model. Pentru că originalul e original. Ce nu e original, e fake.
Atanas e o enciclopedie fotbalistică. Privește toate meciurile din toate campionatele. Știe și a doua ligă a Angliei și a doua ligă a Spaniei… Primele ligi le-a terminat. Urmărește foarte mult. Îi place și Ibrahimovic. Messi la fel. Eu îl șicanez acum cu Messi că s-a dus la PSG și mie nu-mi place echipa aceea. Practic el e fan Messi, că să zic așa”, a mai spus Lorena Balaci.

Atanas Trică a debutat în Liga I pe 25 mai 2021, în partida Universitatea Craiova – Academica Clinceni 0-0.

VIDEO EXCLUSIV. Acuzații grave la adresa lui Adrian Mititelu lansate de Lorena Balaci: „El comandă toate jignirile”.