Sfatul primit de Vlad Chiricheș după gafele impardonabile din Muntenegru: „Nu poate, nu are calități”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.06.2022, 21:34
Sfatul primit de Vlad Chiricheș după gafele impardonabile din Muntenegru: „Nu poate, nu are calități”

Vlad Chiricheș a greșit decisiv la ambele goluri marcate de Muntenegru în meciul jucat sâmbătă seară la Podgorica. Mai întâi, căpitanul echipei naționale a României a încercat să joace mingea cu călcâiul în preajma propriului careu, adversarii au recuperat și ulterior au deschis scorul în minutul 66 prin Mugosa. Apoi, în minutul 87, fundașul central al lui Sassuolo a pierdut mult prea ușor un duel în marginea careului cu Risto Radunovic, iar fotbalistul de la FCSB a centrat în careu, de unde Marko Vukcevic, de la UTA Arad, a stabilit scorul final în minutul 87.

Gabi Balint l-a sfătuit pe Vlad Chiricheș să urce din centrul apărării în linia de mijloc

În mod evident, după meci, Vlad Chiricheș a fost criticat foarte dur de către oamenii de fotbal din România. Au existat însă și voci care i-au luat apărarea fotbalistului în vârstă de 32 de ani. Gabi Balint a apreciat că acesta este folosit pe o poziție pentru care nu are calitățile necesare, respectiv cea de fundaș central.

Fostul fotbalist al Stelei, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986, consideră că Vlad Chiricheș nu poate juca în centrul apărării și l-a sfătuit să se reprofileze pe poziția de mijlocaș defensiv.

Nimic nu a mers, a fost un meci groaznic, cel mai slab din ultimii ani. Mai vin și greșelile lui Chiricheș, ne-am obișnuit cu ele. Băiatul ăsta, îl consider talentat, dar nu e postul lui. Nu poate, pentru că nu are calitățile unui fundaș central. În schimb, poate fi un mijlocaș central foarte bun. Dar nu Chiricheș este problema echipei naționale”, a spus Gabi Balint potrivit Digi Sport.

Căpitanul României și-a asumat întreaga responsabilitate după înfrângerea de la Podgorica

Vlad Chiricheș a simțit nevoia să își ceară scuze coechipierilor săi pentru prestația sa din jocul de la Podgorica. Căpitanul României a scos în evidență faptul că muntenegrenii și-au creat ocazii doar la acele gafe ale sale, fapt ce nu este tocmai conform cu realitatea.

„Îmi asum întreaga responsabilitate, greșelile mele au costat echipa, cred că de asta am pierdut. Ei nu și-au creat multe ocazii, jocul nu a fost extraordinar. Îmi pare rău pentru jucători, sper să nu-i afecteze foarte mult, iar în Bosnia să facem un joc mai bun și echipa să câștige.

Probabil am fost surprinși de agresivitatea lor, au fost mai puternici în dueluri și mai proaspeți, jocul nostru nu a fost foarte bun. Sper ca acest eșec să aibă un impact în vestiar și fiecare să-și dea seama că trebuie să dea mai mult, să fie mai încrezători, să aibă mai multă încredere și să jucăm mai bine.

Tricoul naționalei îți dă responsabilitate și trebuie să fii în cea mai bună formă, să ajuți echipa să câștige”, a spus Vlad Chiricheș după meci la Prima TV.

Cum a explicat Radunovic faza golului secund, în care a trecut mult prea ușor de Vlad Chiricheș: „A fost un lanț de greșeli”