Sfatul „Regelui” dezvăluit de Alexi Pitu la plecarea în Franța. Fotbalistul Farului a ajuns la Bordeaux

Iosif Pintilie 26.01.2023, 13:31
Sfatul „Regelui” dezvăluit de Alexi Pitu la plecarea în Franța. Fotbalistul Farului a ajuns la Bordeaux

Alexi Pitu a plecat în Franța, acolo unde a semnat cu Girondins Bordeaux, echipă ce a câștigat de șase ori titlul de campioană în hexagon, ultima oară în 2009. Momentan, echipa este în divizia secundă.

Sfatul pe care Gheorghe Hagi i l-a dat lui Pitu

La câteva ore după ce Ionuț Radu a fost prezentat la Auxerre, acolo unde va juca sub formă de împrumut până în vară, a fost prezentat al treilea român ce va juca în Franța, ce-i drept, singurul din Ligue 2.

Ptu va avea un salariu de 20.000 de euro lunar la Bordeaux, sumă ce se va dubla atunci când echipa va promova, dacă va promova.

Fotbalistul a dezvăluit ce sfat i-a dat Gică Hagi, înainte de plecare aîn Franța. I-a dat un singur sfat pentru a reuși.

”Mi-a zis să am încredere în mine”, fost spus Alexi Pitu.

Alexei Pitu a adunat 20 de meciuri, cinci goluri și cinci pase de gol în Superligă anul acesta, fiind în cel mai bun sezon al carierei.

Gheorghe Popescu a fost cel ce a confirmat plecarea lui Pitu

Cel care a confirmat plecarea lui Alexei Pitu la Bordeaux a fost chiar președintele clubului de la malul mării, Gheorghe Popescu.

„Merge să facă vizita medicală, încă nu a semnat. Dacă e ok, probabil va semna în următoarele zile. S-au schimbat regulile. Înainte semnai contractul și apoi făceai vizita. Dacă picai vizita, se anula contractul. Acum e invers, faci întâi vizita și după aceea semnezi.

Nu avem acceptul din partea francezilor să spunem suma, dar e o sumă peste evaluarea lui de pe Transfermarkt (n.r. 1.4 milioane de euro). Există și procente, da.

Cei care își dau cu părerea, să-și facă socoteli în curtea lor. E bucătăria noastră internă, ne facem singuri socotelile. Dacă noi am considerat că înțelegerea e convenabilă, înseamnă că mergem mai departe.

În ultimele luni, eu personal am avut contact cu mai multe cluburi din afară, m-au întrebat cât costă, câți ani are, cum joacă. Prima ofertă serioasă și scrisă a venit de la Bordeaux.

Pentru că noi considerăm – și la fel și el – că e o oportunitate bună pentru el. Toată lumea consideră că echipa va promova. El a semnat pe 4 ani și jumătate și el speră ca, din vară, să joace în Ligue 1.

Are un contract foarte, foarte bun, crede-mă. El a copilărit în Germania o bună perioadă, vorbește perfect Germana, dar franceza o învață. Știe engleza”, a spus Gheorghe Popescu.

Președintele clubului a vorbit și despre șansele lui Alexei Pitu de a se intergra la echipa din divizia a doua din Franța, spunând că depinde doar de el dacă va reuși.

”Când mergi la o echipă, sunt anumite situații, deci lucrurile se pot schimba în 6 luni cum nu îți poți închipui. Depinde cum este văzut actualul antrenor, sau dacă vine altul, sau alte chestii.

El merge la o fostă campioană a Franței, e un pas mare făcut în cariera lui. Noi ce putem să facem? Îl pregătim până la scara avionului. Nu mai depinde de Hagi, de mine, de nimeni.

Noi l-am educat, l-am făcut să joace în Liga 1 și a avut evoluții excelente în acest an, deci depinde acum de cluburile din străinătate și de jucător, de alte aspecte pe care noi nu le mai putem controla când pleacă de la club”, a spus Gică Popescu, la Digisport.

Urmăriți Playsport.ro și pe