Sheriff Tiraspol a scris istorie! Este prima echipă din Republica Moldova calificată în grupele Champions League. Rezultatele serii

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.08.2021, 00:35
Sheriff Tiraspol a scris istorie! Este prima echipă din Republica Moldova calificată în grupele Champions League. Rezultatele serii

Sheriff Tiraspol a produs marea surpriză a play-off-ului Champions League. Campioana Republicii Moldova a eliminat campioana Croației, Dinamo Zagreb, și s-a calificat în grupele celei mai importante competiții europene la nivel de cluburi.

Sheriff Tiraspol a închis poarta și în returul din Croația

Moldovenii au făcut un meci perfect din punct de vedere defensiv în capitala Croației. Ei au reușit să apere impecabil cele 3 goluri marcate pe teren propriu în prima manșă. Deși sperau la o minune, jucătorii lui Dinamo Zagreb nu au reușit să spargă zidul creat în fața porții lui Sheriff. Asta deși croații au trimis nu mai puțin de 22 de șuturi spre poarta moldovenilor. Iar 8 dintre acestea au prins chiar și spațiul porții. Portarul grec Georgios Athanasiadis a fost de fiecare dată la post.

Dinamo Zagreb a avut de asemenea și o posesie de 65%, însă nu le-a fost de niciun folos. Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0, iar Sherif Tiraspol este prima echipă din istoria Republicii Moldova care se califică în grupele UEFA Champions League. Campioana Croației își va continua parcursul european din acest sezon în grupele Europa League.

Salzburg s-a impus și în deplasare în fața celor de la Brondby

Campioana Austriei a confirmat victoria din tur și în meciul de la Copenhaga. Salzburg s-a impus în fața lui Brondby cu același scor cu care o făcute și în prima manșă, respectiv 2-1. Calificarea s-a decis încă din primele 10 minute ale partidei din capitala Danemarcei. Salzburg s-a desprins la 2-0 încă din primele 10 minute grație golurilor marcate de Benjamin Sesko și Brenden Aaronson. Andreas Maxso a reaprins speranțele gazdelor în minutul 62. Nu a fost însă suficient. Brondby nu a reușit să profite de acel moment favorabil și meciul s-a terminat cu avantajul oaspeților.

Șocul serii s-a decis după prelungiri

Șahtior Donetsk și AS Monaco s-au întâlnit în poate cea mai atractivă dublă a acestei faze. Bineînțeles, alături de înfruntarea dintre PSV Eindhoven și Benfica. Șahtior s-a impus în meciul tur din Franța cu scorul de 1-0. Avantajul campioanei Ucrainei a fost însă spulberat după numai 39 de minute ale partidei retur. Wissam Ben Yedder a marcat două goluri în minutele 18 și 39, iar monegascii deveneau favoriți la calificarea în grupe.

Brazilianul Marlos și-a readus însă echipa în cărți cu golul său din minutul 74. Nu s-a mai întâmplat nimic notabil din acel moment. Iar la finalul celor 90 de minute tabela arăta scorul de 2-1 pentru AS Monaco. Calificarea nu era decisă însă, așa cum s-ar fi întâmplat de exemplu în sezonul trecut. Asta pentru că UEFA a scos regula golurilor marcate în deplasare la începutul acestui sezon european. Astfel că partida a mers în prelungiri spre bucuria ucrainenilor, care, dacă meciul s-ar fi jucat după vechiul regulament, ar fi fost eliminați după primele 90 de minute.

Șahtior Donetsk a dat chiar lovitura în minutul 114 în urma unui autogol al lui Ruben Aguilar. Francezii nu au mai avut puterea de a reveni, iar fosta echipă a lui Mircea Lucescu se califică din nou în grupele Champions League. Formația din Ucraina este de altfel o obișnuită a acestei competiții încă de pe vremea când era pregătită de antrenorul român.