Și-a dat portarul afară în plin Campionat Mondial. Rigobert Song a renunțat la titularul naționalei Camerunului

Robert Zanfir 28.11.2022, 17:56
Și-a dat portarul afară în plin Campionat Mondial. Rigobert Song a renunțat la titularul naționalei Camerunului

Andre Onana (26 de ani) a părăsit cantonamentul naționalei Camerunului, după un conflict cu selecționerul Rigobert Song.

Victoria Japoniei cu Germania, succesul Arabiei Saudite cu Argentina sau cele trei puncte câștigate de Maroc cu Belgia vor rămâne cu siguranță în memoria fanilor drept unele dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale. Totuși, dramatismul propus de întâlnirea dintre Camerun și Serbia le întrece pe toate. Cu atât mai mult cu cât „leii neîmblânziți” riscau să intre în istorie cu o serie de coșmar, de zece eșecuri consecutive.

Rigobert Song l-a data afară pe Andre Onana în plin Campionat Mondial

A fost nebunie în runda a doua a partidelor din Grupa G a Campionatului Mondial din Qatar. Fără puncte după primele partide din grupă, Camerun și Serbia au oferit una dintre cele mai frumoase partide nu doar din Qatar, ci din istoria competiției.

Vecinii noștri au marcat de trei ori, după ce africanii deschiseseră scorul. Choupo-Moting și compania au avut însă un final de meci fantastic. Au marcat de două ori și au evitat a 9-a înfrângere consecutivă la Campionatele Mondiale. Cu „sperietoarea” Brazilia în fața ochilor, „leii” riscau să adune zece eșecuri consecutive, record al competiției.

Nu a fost așa, iar Rigobert Song se poate felicita. Cu atât mai mult cu cât vestiarul a fost cutremurat de ultimul scandal. Selecționerul l-a dat afară pe Andre Onana, în urma unui conflict. RMC Sport, care citrează AFP, ruptura s-ar fi produs chair înaintea partidei cu Serbia.

Informația a fost confirmată și de Fabrizio Romano. Reputatul jurnalist a dezvăluit că antrenorul i-ar fi reproșat stilul de joc portarului lui Inter Milano. I-a cerut să ofere mai multă siguranță echipei, iar acesta ar fi refuzat să se conformeze.

În cele din urmă, Andre Onana a părăsit definitiv cantonamentul. Locul de titular a fost preluat de Devis Epassy, jucător al echipei Abha, din Arabia Saudită.

Cu un singur punct după două etape, Camerun și Serbia împart locurile 3 și 4 din grupă. Cele două așteaptă rezultatul „șocului” dintre Brazilia și Elveția, pentru a ști cum vor aborda lupta pentru eventuala calificare.

CAMERUN – SERBIA 3-3. ECHIPELE DE START:

Camerun: Epassy – Fai, Castelletto, N’Koulou, Tolo – Anguissa, Kunde, Hongla – Mbeumo, Choupo-Moting, Toko Ekambi
Rezerve: Ngapandouetnbu – Aboubakar, Bassogog, Ebosse, Marou, Mbaizo, Ngamaleu, Mbekeli, N’Koudou, Nsame, Ntcham, Ondoua, Oum Gouet, Wooh

Serbia: V. Milinkovic-Savic – Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic – Zivkovic, Lukic, Maksimovic, Kostic – Tadic, A. Mitrovic, S. Milinkovic-Savic
Rezerve: Dmitrovic, Rajkovic – Djuricic, Babic, Erakovic, Grujic, Gudelj, Ilcic, Jovic, Lazovic, S. Mitrovic, Mladenovic, Racic, Radnojic, Vlahovic

Urmăriți Playsport.ro și pe