Și-a revenit Olimpiu Moruțan. Românul a fost unul dintre remarcații echipei sale în ultima etapă din Serie B

Bordei Radu 03.10.2022, 16:41
Și-a revenit Olimpiu Moruțan. Românul a fost unul dintre remarcații echipei sale în ultima etapă din Serie B

Olimpiu Moruțan nu a avut startul pe care l-a dorit în Italia, dar mijlocașul începe să își găsească forma. Jucătorul speră să ajute clubul la care activează, Pisa, să treacă de momentul greu în care se află. Jucătorul este împrumutat în Italia de la Galatasaray.

Olimpiu Moruțan, o nouă pasă decisivă în Serie B. A fost apreciat de italieni

Fotbalistul împrumutat de la turci a fost rezervă, la fel ca și colegii lui, Marius Marin și Adi Rus. Pisa este într-o situație proastă în clasmaent, dar a avut o evoluție bună la Perugia. Pisa chiar s-a impus cu 3 la 1, într-un meci în care cei trei români au intrat pe parcursul reprizei secunde. Moruțan s-a remarcat cel mai mult, cu o pasă decisivă la reușita a treia a echipei sale. Jurnaliștii consideră că această apariție i-a ajutat mult mijlocașului vândut de FCSB la Galatasaray.

A intrat bine în meci, a încercat să se implice cât mai mult. A și oferit o pasă decisivă la golul lui Toure. Este al treilea asist din acest sezon, au apreciat jurnaliștii.

Aceștia l-au și notat cu 6,5, în timp ce Marius Marin a primit nota 6. Totuși, pentru Pisa această victorie a fost prima a sezonului, italienii au doar 5 puncte în 7 partide. Iar următorul duel va opune Pisa „romena” contra Parmei lui Dennis Man și Mihăilă.

Gigi Becali se poate alege cu o avere din transferul lui Moruțan

Pisa a plătit 150 de mii de euro pentru împrumutul lui Moruțan de la Galatasaray. Dacă vor vrea trasferul definitiv, italienii trebuie să pregătească 4,5 milioane de euro. Clauza se va activa automat dacă Moruțan va juca cel puţin câte 45 de minute în 25 de meciuri la formaţia italiană.

În cazul în care va juca la Pisa și din vara anului viitor, Gigi Becali va primi încă 450 de mii de euro în schimbul jucătorului transferat de la Botoșani. Patronul moldovenilor, mare fan al lui Moruțan, îl avertizează pe acesta că nu mai are multe șanse să arate ce poate.

Moruțan este un jucător talentat. Am vorbit mult despre el. El n-a făcut nimic pentru fotbalul românesc. Mai nimic! Dacă nu înțelege că e ultima lui șansă… sigur că e bine că a plecat, acolo nu juca.

Până în acest moment, nu l-am văzut să ne rupă gâtul. La FCSB n-a fost cel mai bun, iar la Galatasaray a făcut patru-cinci meciuri și s-a oprit. Nu știu în ce măsură își poate reveni. Talentul nemuncit este ca un fier care ruginește,
Valeriu Iftime, potrivit ProSport.