Și dacă mai ia Hagi o dată titlul?

Alin Buzărin 12.10.2022, 12:09
Și dacă mai ia Hagi o dată titlul?

Farul nu mai e o glumă, e liderul autoritar al unui campionat în care, atunci când se vorbește despre favorite, numele constănțenilor nu prea e pomenit

Un lider după trei-patru etape poate fi o întâmplare. Dar când ai 5 puncte avans după 13 runde, e fundamental greșit să mai pui asta pe seama întâmplării. Nu, fotoliul de lider al Farului e pe deplin meritat! E rodul a ceea ce s-a întâmplat până acum în Superligă și de la meci la meci e mai limpede că ocupantul acestui fotoliu nu putea să fie altcineva.

Probe trecute cu brio

Farul a bătut la CFR, a bătut clar FCSB-ul pe Litoral și a pierdut doar pe terenul oltenilor, în condiții dramatice, se știe, acel 4-3 după 3-1 la pauză. Adică, dacă socotim mai bine, Farul a bătut și pe cine trebuia să bată, și pe cine nu era în calcule să bată. A cam bătut pe toată lumea, a dat probe ale adevărului în fiecare rundă și le-a luat. Ar mai fi meciul cu Rapid, din Giulești, de peste două runde, ca o probă a rezistenței în fața presiunii unui public intens. O probă pe care copiii mării au mai trecut-o și în deplasarea cîștigătoare de la Petrolul, dar se spune nicăieri nu e ca în Giulești… Vom vedea!

Nu numai Alibec

Întotdeauna, indiferent că s-au numit Viitorul sau Farul, echipele lui Hagi au avut două categorii de jucători. Puștimea, adolescenții adică, îngemănată cu cîțiva oameni cu experiență. Când veteranii au corespuns, și rezultatele au fost bune. Acum Alibec, Larie, Artean, Morar și Torje (când e valid), par alegerile ideale. Reșapați, repuși pe roate, pe ei se bazează echipa. O echipă care a funcționat perfect la Sepsi chiar și fără Alibec, adică fără partea ei de fantezie. Se poate câștiga și muncitorește, nu e nevoie în permanență de artiști.

Ăia mici

Ba Borza, ba Sârbu, fundașul dreapta, ba Sali, ba mai nou, Banu. Sunt numele pe care Hagi le ”aruncă în foc” la 16-17 ani și cu care stă, bne-mersi, pe primul loc, cu 5 puncte avans. Ceilalți, care sunt și ei foarte tineri, fac deja parte din peisaj. Pitu n-are încă 20 de ani, Louis Munteanu la fel, iar despre Grameni, care pare că joacă de-o viață, nu-ți vine să crezi că încă are doar 19, face 20 săptămâna viitoare, pe 23 octombrie!

Aioani 

Orice antrenor al cărui portar făcea ce-a făcut Aioani în singura înfrângere a Farului de până acum (acel3-4 de la Severin), racționa altfel. Îl punea pe bancă, băga rezerva, căuta alt portar. Practic, acolo Aioani a pierdut meciul. A fost vinovat și la golurile primite, și la cele neprimite. Hagi însă nu i-a confiscat mănușile, nu l-a făcut praf în public (întotdeauna a vorbit frumos despre el), l-a lăsat între buturi și de-atuncui Aioani e fără greșală, punând serios umărul la multe dintre cele 30 de puncte strânse.

Băluță

După ce-a luat o grămadă de bani pe Tudor Băluță în urma transferului la Brighto, Hagi l-a readus la Farul. Un jucător care în trei ani a jucat mai puține minute decât boxerii, care a fost grav accidentat și despre care toată lumea spunea că e o cauză pierdută. Iată că nu e! Băluță (care nici el n-a jucat în ultima victorie, cea de la Sepsi) a redevenit cel dinainte și a prins din nou echipa națională.

Ultima campioană ante CFR

În urmă cu cinci ani Farul (pe atunci Viitorul) a mai câștigat un campionat fără să fie băgată în seamă până aproape de final. Practic, echipa lui Hagi e ultima campioană a României dinaintea ”quintei” CFR-ului. Măcar acesta, și tot e un argument ca să spere din nou.

 

Tags:
Urmăriți Playsport.ro și pe