Și Dorinel Munteanu sare la gâtul lui Pintilii: ”Nu este corect! Acolo nu se întâmplă niciodată așa ceva!”

George Drafta 27.01.2023, 14:56
Și Dorinel Munteanu sare la gâtul lui Pintilii: ”Nu este corect! Acolo nu se întâmplă niciodată așa ceva!”

Tot mai mulţi antrenori din fotbalul românesc încep să critice politica celor de la FCSB de a-l păstra pe bancă pe Mihai Pintilii, în contextul în care antrenorul nu are licenţă PRO.

Însă contestările îl lovesc într-un fel şi pe antrenor care a fost extrem de acid la adresa directorului Şcolii Federale de Antrenori după victoria de la Sibiu, din etapa trecută. Pintilii se consideră o victimă în contextul în care susţine că federalii vor să dea un exemplu pentru a schimba legislaţia în domeniu.

Pentru a nu mai permite eludarea regulamentelor FRF. Pe lista celor care îi atrag atenţia lui Pintilii că ar trebui să aibă diplomă pentru a antrena se regăseşte şi Dorinel Munteanu. Recordmenul selecţiilor în naţionala României cere măsuri dure din partea Federaţiei în acest caz.

Pintilii este atacat din toate părţile din cauza absneţi licenţei PRO
Pintilii este atacat din toate părţile din cauza absneţi licenţei PRO

„Munti” oferă exemplul Germaniei

Antrenorul Oţelului a evoluat ani buni în cariera de jucător în Germania. Şi aduce în discuţie faptul că nici măcar în Liga 3 de acolo nu există antrenori necalificaţi.

Lucian Burchel a amendat comportamentul celor de la FCSB
Lucian Burchel a amendat comportamentul celor de la FCSB

„Nu este o noutate pentru noi, se întâmplă de 3-4-5 ani. Nu este normal ca jucătorii care nu au licență de antrenor să stea pe bancă. Sau să fie antrenori cu licență care fac doar figurație pe bancă. Acest compromis nu e benefic fotbalului și nici nu este corect.

Nu e normal să antrenezi dacă nu ai calificare. Suntem departe de ce se întâmplă în Germania. Acolo nu s-ar putea întâmpla niciodată un asemenea lucru. Și nu numai în Germania, în toate campionatele importante. În liga a doua și liga a treia din Germania, toți antrenorii au licență”, a declarat Dorinel Munteanu într-o intervenţie la Pro Arena.

Săpunit şi de Tamaş

Un mesaj similar a venit şi din partea lui Gabi Tamaş. Fundaşul Concordiei Chiajna se gândeşte şi el la o carieră în antrenorat. Şi nu ar vrea să sară etapele aşa cum o fac unii dintre tehnicienii care pregătesc echipe din Superligă. Deşi în foaia de joc au alte atribuţii, cum este şi cazul lui Pintilii. 

Tamaş a semnat cu Concordia Chiajna în această iarnă
Tamaş a semnat cu Concordia Chiajna în această iarnă

„Legile trebuie să fie pentru toți!  Mourinho a avut vreun beneficiu? Noi, că am jucat nu știu câte meciuri la echipa națională și am făcut ceva în fotbalul românesc, poate avem vreun beneficiu sau vreun ajutor. Dar cred că există așa ceva din partea Federației.

Eu am BAC-ul luat, am terminat Facultatea de Sport. Am urmat pașii care trebuie să fie urmați. Vreau să fac și școala de antrenori, să-mi iau și licențele. Vreau să fac și management pe fotbal. După care voi lua decizia corectă”, a fost declaraţia veteranului de 39 de ani.

Urmăriți Playsport.ro și pe