Simona Halep a anunțat cât mai joacă tenis! Ce vrea să facă înainte de a se retrage

Giosanu Catinca / 26.01.2022, 20:43
Simona Halep a anunțat cât mai joacă tenis! Ce vrea să facă înainte de a se retrage

Simona Halep s-a întors în România după ce a fost eliminată de la Australian Open 2022 de Alize Cornet, în faza optimilor de finală. Odată cu eliminarea de la Openul de tenis din Australia, sportiva din Constanța a ieșit și din Top 20. Mai exact, a coborât pe locul 23 în clasamentul WTA Live. Astfel, că se gândește deja la retragere.

Simona Halep, declarații uluitoare la revenirea în țară

Simona Halep a început turneul de la Antipozi pe locul 15 WTA, dar eliminarea în faza optimilor o costă nu mai puțin de 540 de puncte în ierarhia Live.

Românca avea de apărat un total de 780 de puncte, aferent semifinalei din 2020, și a obținut doar 240 de puncte grație calificării în faza optimilor la ediția din acest an. Așa se face că a coborât pe locul 23 în clasamentul WTA .

Fosta lideră mondială nu este chiar mulțumită de parcursul la Australian Open. Ea se gândește acum la retragere, dar a mărtusit că mai are un vis de împlinit. Vrea să participe la încă un turneu de tenis înainte de a încheia socotelile cu sportul care a consacrat-o.

Turneul la care vrea să joace înainte să se lase de tenis

Fosta elevă a lui Darren Cahill a tras concluziile după participarea la turneul de la Melbourne, dar a vorbit și despre competiția unde-și dorește să joace înainte de a se retrage din tenisul profesionist.

Sunt ok cu felul în care am jucat, cum s-a desfăşurat această deplasare. Bineînţeles că sunt supărată după ce am pierdut ultimul meci (înfrângerea cu Alize Cornet). Din câte am citit, am avut mai multe puncte câştigate, dar se mai întâmplă să şi pierzi meciurile acestea. 2022 arată deja mai bine decât anul trecut.

Fizic, cred că sunt mai bine faţă decât eram anul trecut, dar mai am mult de progresat. Nu sunt la nivelul pe care mi-l doresc. Cu siguranță îmi va lua ceva timp să ajung acolo. Căldura pur și simplu m-a dărâmat.”, a recunoscut Simona Halep, conform Telekomsport.

Anunțul făcut, pe aeroport, de campioana noastră

Simona a vorbit și despre turneele la care va participa în următoarea perioadă.

Voi juca la Dubai şi Doha. Aşa am jucat cam în toţi anii, când am fost sănătoasă: Dubai, Doha, Indian Wells, Miami şi Charleston aş vrea să joc, pentru prima dată, înainte să mă las de tenis.

Am vrut să încerc (n.r. să evolueze la Charleston după participarea la Miami), zgura verde e mai rapidă decât cea roşie şi cred că nu o să fie atât de greu să mă adaptez. Depinde ce fac la Miami.

Dacă termin în prima săptămână, sper să nu, o să am timp să joc pe zgură, dar dacă nu, e ok.

Foarte bine mă simt şi am încredere că o să fie un an ok, dar nu am aşteptări la rezultat, ci să joc bine, să mă simt bine. Am ajuns la o vârstă la care nu mai există presiunea rezultatului.”, a mai spus Halep, după ce s-a debarcat din avion.