Simona Halep a fost umilită total, după ce a fost înștiințată că nu mai poate beneficia de baza de la Izvorani!

Giosanu Catinca 18.11.2022, 15:55
Simona Halep a fost umilită total, după ce a fost înștiințată că nu mai poate beneficia de baza de la Izvorani!

Vești din ce în ce mai proaste pentru Simona Halep. Jucătoarea română de tenis este devastată. Dubla campioană de Grand Slam a fost exclusă din lotul național de tenis, ceea ce înseamnă că pierde toate privilegiile de jucătoare de top.

Vestea care a devastat-o pe Simona Halep

Jucătoarea de tenis Simona Halep (31 de ani), fost lider mondial WTA și câștigătoare a două turnee de Grand Slam, a aflat în urmă cu puțin timp că a fost exclusă din lotul național de tenis. Sportiva în vârstă de 31 de ani este la pământ.

Conform Prosport, Federația Română de Tenis (FRT) a decis să o excludă pe fiica lui Stere Halep din lotul național din cauza scandalului de dopaj în care este implicată. În organismul ei a fost găsită substanța Roxadustat, care se folosește împotriva anemiei, iar oficialii nu au putut trece cu vederea acest lucru.

Constănțeanca are interzis la baza de la Izvorani

Din cauza faptului că a fost dată afară din lotul României, sportiva de la malul mării își pierde toate privilegiile de jucătoare de top. Asta înseamnă că nu mai poate beneficia de baza de la Izvorani.

Simonei Halep îi plăcea să se antreneze la Complexului Olimpic de la Izvorani. Eleva lui Patrick Mouratoglou a susținut multe antrenamente deschise la baza cu privina. Începând de vineri, ea nu va mai putea face acest lucru. Și asta, din cauza scandalului de dopaj.

Românca nu va mai putea merge nici la Centrul Național de Tenis, titrează sursa citată.

”Dacă este nevoie, se pot lua jucătoare și din lotul de tineret”

România ”le-a pierdut” într-un fel și pe Irina Begu și Sorana Cîrstea. Cele două jucătoare de tenis s-au retras din echipa națională de Billie Jean King Cup, însă fac parte în continuare din lotul național.

Gabriel Moraru, antrenorul Irinei Begu, a explicat în cadrul unui interviu cum se realizează selecția înaintea fiecărui sezon și motivele pentru care o sportivă poate fi dată afară din lot.

În lotul național pe care îl întocmim la federație se regăsesc jucătoarele clasate între locurile 1 WTA și 200 WTA. Ele intră automat și asta înseamnă că pot folosi gratuit facilitățile de la Centrul Național de Tenis și de la Izvorani.

Lotul de senioare se întocmește pe baza clasamentului WTA. Dintre jucătoarele din lotul național, sunt selectate pentru Fed Cup cele mai în formă. Iar dacă este nevoie, se pot lua jucătoare și din lotul de tineret. Noi nu scoatem pe nimeni din lot decât dacă se accidentează sau face ceva disciplinar.”, a spus antrenorul federal, conform sursei anterior menționate.