Simona Halep a recurs la un gest aplaudat de șeful COSR. „Este singura”

Olteanu Ștefan 22.09.2021, 12:34

Șeful COSR, Mihai Covaliu a aplaudat atitudinea luată de Simona Halep. Fostul lider WTA s-a oferit să ramburseze suma oferită de Comitetul Olimpic pentru participarea la Olimpiada de la Tokyo. A fost singurul sportiv care a luat o astfel de decizie, a dezvăluit Covaliu.

Gestul făcut de Simona Halep l-a impresionat pe șeful COSR

Simona Halep l-a impresionat recent pe șeful COSR, după ce l-a anunțat pe acesta că este gata să ramburseze suma oferită de Comitetul Olimpic. Halep nu a putut să evolueze la Olimpiadă, din cauza unei accidentări la gambă. Însă Halep nu a fost singura jucătoare de tenis care a refuzat să meargă la Jocurile Olimpice. Alte nume importante au luat aceeași decizie, dar Mihai Covaliu spune că Simona a venit și cu dovezi clare că a fost accidentată:

Am fost dezămagit să constat că sunt oameni care nu își fac datoria. Când Federația de Tenis a propus înființarea unui lot pentru Tokyo, cu sportivi precum Halep, Begu, Tecău… Nimeni nu era nebun să nu accepte un asemenea lot. Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat. Așteptăm analiza comisiilor și apoi o să convocăm o ședință a Comitetului Executiv. Pe 21 octombrie vom decide.
Simona Halep e singurul sportiv care a spus că dacă se decide să se dea banii înapoi, este gata să ramburseze suma oferită de la Comitetul Olimpic. Am apreciat atitudinea ei, chiar dacă avem dovezi clare că ea de fapt a fost accidentată. Pentru că este un sportiv profesionist și și-a dorit să ajungă la Olimpiadă, dar nu a putut din cauza unei accidentări”, a spus Mihai Covaliu, la Radio Gold FM.

Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig ar fi trebuit să reprezinte România la JO. Patricia Țig a declarat că nu dorește să participe, în timp ce Sorana Cîrstea nu a vrut să ceară Federației Române de Tenis solicitarea unei derogări. Ulterior, Ana Bogdan a devenit eligibilă pentru turneul olimpic, dar și ea a renunțat la participare.
În acest context, delegația de tenis a României de la JO a fost formată din Raluca Olaru, Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu.

Mihai Covaliu: „Centrele Olimpice nu se închid!”

În continuare, președintele COSR a vorbit despre sprijinul pe care îl acordă tinerilor sportivi din România.

Numărul copiilor din centrele olimpice s-a dublat. De la 300 am ajuns la 600.
COSR investește 2.000 de lei pe lună într-un sportiv junior atât timp cât face parte din Centrul Olimpic. Fără participarea la competiții, achiziționare de echipament, refacere. Spre tineret ajungem la aceleași chletuieli, plus indemnizații care sunt tot vreo 2.000 de lei pe lună.
Cum fiecare sportiv român și-a primit banii după fiecare Olimpiadă, sunt convins că se vor face aceste premieri. Mai ales că acum sunt dublate. Recompensate mult mai bine decât după alte ediții. Sportivii de acum au un obiectiv clar, știu pentru ce muncesc. Centrele Olimpice nu se închid. Va fi un parcurs după o analiză și reevaluare a Centrelor, recalibrare și restructurare. Criterii mai stricte de accedere în ele. Vor fi alte criterii. Federațiile vor fi înștiințate.
Ce ar însemna să se închidă Centrele Olimpice? Sunt sportivi care se pregătesc acolo.

Ar fi bine dacă am putea lua exemplu de la alții, care au investit 221 milioane de euro. Să accesăm și noi în sport fondurile prioritare ale Statului. Degeaba discutăm, dacă acest domeniu nu este o prioritate. Daca nu face parte din priorități sa nu ne mai batem cu pumnii în piept că vrem performanță.Vorbim de sport și medalii doar în apropierea Jocurilor Olimpice și atunci ne plângem și ne arătăm cu degetul.
Acum trebuie să vorbim și avem nevoie de sprijin, acum, pentru Paris. Înainte cu un an nu mai poți ajuta cu ceva. Sunt totusi și oameni care sunt interesați și ajută sportul. Am avut inițiative legislative. Una a fost ca să tripleze baremul acordat primelor olimpice de la 1.500 la 4.500 de lei. Ne-ar plăcea să fie mai mulți oameni care iubesc sportul”, a mai spus Mihai Covaliu.

Ea este noua Simona Halep din tenisul românesc. Salt uriaș pentru jucătoarea de tenis din România care a acces în Top 100.

Urmăriți Playsport.ro și pe