Simona Halep are magnet la bani în Australia. Ce sumă a câștigat românca la turneul de la Melbourne

Giosanu Catinca / 15.02.2021, 08:43
Simona Halep are magnet la bani în Australia. Ce sumă a câștigat românca la turneul de la Melbourne

Simona Halep (29 de ani) nu are noroc doar pe terenul de tenis. Ea are și magnet la bani! Numărul 2 în lume a câștigat o sumă impresionantă la turneul de la Melbourne.

Simona Halep are magnet la bani în Australia

Simona Halep a reușit, duminică, să se califice în sferturile de finală de la Australian Open 2021, acolo unde o va întâlni pe Serena Williams.

Jucătoarea de tenis de la malul mării a eliminat-o în optimi pe Iga Swiatek (locul 17 WTA), după un meci incredibil, pe care l-a câștigat cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4.

Acum, Simo este gata de partida contra Serenei Williams, în faza sferturilor de finală. Va fi primul meci direct dintre cele două jucătoare, după finala de la Wimbledon din 2019, când Halep s-a impus fără drept de apel, scor 6-2, 6-2, obţinând al doilea turneu de Mare Şlem din carieră.

Simona Halep şi Serena Williams s-au întâlnit de 12 ori în partide directe. În 2015, la Indian Wells, cele două ar fi trebuit să se joace. Nu s-a mai întâmplat asta, pentru că Serena a abandonat înaintea partidei. Statistica este clar de partea americancei. Simona Halep s-a impus doar de două ori, odată la Turneul Campionilor din 2014, cu 6-0, 6-2, şi în finala de la Wimbledon, scor 6-2, 6-2. Celelalte 10 partide au fost câştigate de Serena, care este deţinătoare a 23 turnee de Mare Slem la simplu, 14 la dublu şi două la dublu mixt.

Acesta va fi al doilea meci dintre cele două, al Openul Australiei. În 2019, cele două s-au întâlnit în faza optimilor, iar americanca a mers mai departe. Serena s-a impus în trei seturi, 6-1, 4-6, 6-4.

Suma s-ar putea dubla dacă Halep va mai obține o victorie
Suma câștigată de Halep s-ar putea dubla dacă sportiva va mai obține o victorie

Ce sumă a câștigat românca la turneul de la Melbourne

Pentru victoria de senzaţie pe care a reușit-o, duminică dimineaţă, la Openul Australiei, împotriva polonezei Iga Swiatek, Simona Halep a câștigat 403.463 de dolari, ceea ce arată cșar că are magnet la bani. În cazul în care va trece și de Serena Williams și va ajunge în semifinale, românca o va întâlni pe câștigătoarea dintre Naomi Osaka și Su-wei Hsieh.

În partida programată marţi dimineaţă, casele de pariuri anunţă un duel echilibrat. Cu toate acestea, favorită este Serena Williams, actualmente numărul 11 WTA. Cotele sunt extrem de strâns, cu mic avantaj pentru americancă.

De exemplu, o victorie a Serenei are o cotă într 1.74 şi 1.78, în timp ce un succes al Simonei s-ar situa între 2.05 şi 2.15.

Meciul dintre Halep și Serena se va disputa fără spectatori. Asta, din cauza lockdown-ului care va fi instaurat timp de cinci zile la Melbourne, între 13-17 februarie.