Simona Halep conduce echipa României de FED Cup! Ele sunt ”tricolorele” cu care ne batem cu Italia!

Gabriel Peneș / 06.04.2021, 20:43
Simona Halep conduce echipa României de FED Cup! Ele sunt ”tricolorele” cu care ne batem cu Italia!

Simona Halep conduce echipa României de FED Cup. Noul căpitan-jucător al team-ului nostru, Monica Niculescu, a decis componența echipei pentru barajul de menținere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup by BNP Paribas, noua denumire a FED Cup. România va înfrunta Italia, în zilele de 16 și 17 aprilie. Meciul va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj, dar fără spectatori.

Simona Halep conduce echipa României de FED Cup!

Monica Niculescu, noul căpitan-jucător al tricolorelor din tenis s-a decis! Simona Halep conduce echipa României de FED Cup! România va întâlni Italia în barajul de menținere în Grupa Mondială a competiției, echivalentul Cupei Davis pentru fete. Deși inițial, Simona Halep declarase că are alte priorități pentru acest an, schimbarea de la vârful echipei a făcut-o să se răzgândească. Monica Niculescu cea care l-a înlocuit pe fostul căpitan, Florin Segărceanu, a dezvăluit cum a convins-o pe Simo să revină în echipă.

Ştiam că Simona nu urma să joace, dar am vorbit cu ea şi i-am spus: “Voi fi noul căpitan”, iar ei i-a plăcut foarte mult ideea. Dacă va fi sănătoasă, va veni şi mă va ajuta să câştigăm puncte pentru România. Simona se numără printre jucătoarele care îşi scriu numele în istoria tenisului”. a declarat Niculescu pentru site-ul oficial al Cupei Billie Jean King (fostul Fed Cup).

Simona Halep conduce echipa României de FED Cup! Ele sunt ”tricolorele” cu care ne batem cu Italia!
Simona Halep conduce echipa României de FED Cup! Întâlnirea va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj, dară fără spectatori/Sursa foto: Facebook – FRT

Ele sunt ”tricolorele” cu care ne batem cu Italia!

În afară de Halep (3 WTA) și Niculescu (147 WTA), mai fac parte din echipă Irina Bara (132 WTA), Patricia Țig (63 WTA) și Mihaela Buzărnescu (136 WTA). Surprinde absența Irinei Begu (74 WTA), una dintre bunele prietene ale Monicăi Niculescu. Begu a fost, în multe rânduri, chiar partenera de dublu a acesteia. Dar Irina nu traversează o perioadă foarte bună. Ea a fost eliminată încă din primul tur, atât la Dubai, cât și la Miami Open. Mai e de remarcat neconvocarea Ralucăi Olaru, o specialistă a probei de dublu. Dar și absența Soranei Cîrstea despre care s-a spus că ar putea reveni în echipă după plecarea lui Segărceanu.

Pe de altă parte, Italia va fi lipsită de aportul celei mai bune jucătoare, Camila Georgi (80 WTA). Ea a fost testată pozitiv cu coronavirus. Tathiana Garbin, căpitanul echipei peninsulare a convocat un lot în care cea mai bine clasată este Martina Trevisan (99 WTA). Monica Niculescu s-a declarat încântată de revenirea la Cluj, deși meciurile se vor disputa fără spectatori.

Ne bucurăm foarte mult să jucăm din nou în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, un loc de unde avem amintiri minunate, dintr-un oraș cu oameni pasionați de tenis care, chiar dacă nu vor putea fi în tribune, suntem convinși că vor fi cu sufletul alături de echipă, așa cum sunt toți susținătorii noștri din întreaga țară, cu toată energia lor pozitivă”, a spus Monica Niculescu conform Federației Române de Tenis.