Simona Halep, decizie de ultimă oră. Tenismena îi pune în încurcătură pe organizatorii US Open. Americanii, puși în fața unei situații delicate

Ioan Valentin Oprea 19.08.2023, 21:22
Simona Halep, decizie de ultimă oră. Tenismena îi pune în încurcătură pe organizatorii US Open. Americanii, puși în fața unei situații delicate

Simona Halep speră, până în ultima clipă, că poate evolua la ultimul turneu de Grand Slam al anului, de la US Open.

Deşi le-a solicitat organizatorilor să fie trecută pe lista jucătoarelor participante, tenismena din România are totuşi şanse infime să primească dreptul de a evolua la Flushing Meadows. Pentru a putea lua startul la această competiţie, Halep trebuie să primească un verdict pozitiv de la tribunalul Sports Resolutions până cel târziu luni, în data de 21 august.

Atunci va avea loc tragerea la sorţi a tabloului rezervat calificărilor şi tot atunci se va stabili lista finală a jucătoarelor care vor intra în competiţie. Halep a refuzat să se retragă de pe listă, iar, în cazul în care tribunalul londonez nu va veni luni dimineaţă cu o hotărâre, organizatorii de la US Open vor fi nevoiţi să o descalifice pe tenismena în vârstă de 31 de ani.

Un caz asemănător, dar cu un final fericit a fost cel al spaniolului Fernando Verdasco. Suspendat provitoriu din circuitul ATP, tenismenul iberic s-a înscris pe lista jucătorilor ce vor lua startul în calificări la Australian Open 2023. Decizia în dosarul său a venit chiar în ziua în care a fost efectuată tragerea la sorţi, iar Verdasco a putut participa în competiţia de la Antipozi.

Nu a mai jucat de un an de zile

Halep nu a mai jucat într-un meci oficial de la finalul lui august 2022. Românca a fost învinsă atunci, în turul inaugural de la US Open, de necunoscuta ucraineancă Daria Snigur. După această partidă, la controlul anti-doping a fost depistată pozitiv la substanţa Roxadustat.

A fost suspendată provizoriu de ITIA, iar acum se regăseşte doar pe locul 578 în clasamentul WTA. Atât Simona Halep, cât şi antrenorul său, francezul Patrick Mouratoglou, s-au plâns că audierea româncei a fost amânată nejustificat de mai multe ori.

În cele din urmă, Halep a apărut în faţa instanţei de la Londra, la sfârţitul lunii iunie, însă o decizie în cazul acesteia întârzie să apară. Dacă va fi nemulţumită de verdictul primit de la tribunalul Sports Resolutions, tenismena din Constanţa va putea face apel la TAS.

Urmăriți Playsport.ro și pe