Simona Halep, detronată! Sorana Cîrstea îî ia fața rivalei ei. Care e singura condiție pentru ca acest lucru să se întâmple

Olteanu Ștefan 05.03.2022, 11:19
Simona Halep, detronată! Sorana Cîrstea îî ia fața rivalei ei. Care e singura condiție pentru ca acest lucru să se întâmple

Simona Halep (30 de ani – 27 WTA) e la un pas să fie detronată în clasamentul WTA de Sorana Cîrstea (31 de ani – 30 WTA). Sorana va evolua, sâmbătă, în semifinalele turneului de la Lyon, unde o va întâlni pe ucraineanca Dayana Yastremska (21 de ani – 140 WTA). Cu un succes în acest duel, Cîrstea și-ar asigura o urcare până pe locul 26 WTA și astfel ar trece peste Halep în clasament.

Simona Halep, detronată? Meci cu miză dublă pentru Sorana Cîrstea: o finală WTA și statutul de cel mai bine clasată jucătoare de tenis din România!

Simona Halep a fost de-a lungul ultimilor mulți ani cel mai bine clasată jucătoare de tenis din România, fiind inclusiv lider WTA timp de 64 de săptămâni, însă de la începutul săptămânii viitoare ar putea fi detronată.
Sorana Cîrstea a învins-o, vineri, pe Anna Bondar, scor 6-3, 6-3 și a obținut calificarea în semifinalele turneului de la Lyon.
În această fază a competiției, Sorana va da piept cu ucraineanca Dayana Yastremska. Va fi prima lor confruntare directă, însă partida va avea o miză dublă pentru Sorana. Pe lângă faptul că va putea obține o calificare în finala unui turneu WTA, cu o victorie, Sorana se va putea mândri și cu faptul că o să devină, de luni, cel mai bine clasată jucătoare de tenis din România.

În clasamentul live, Sorana Cîrstea a acumulat deja un total de 1.775 puncte și ocupă poziția a 27-a. Însă, cu un succes împotriva Dayanei Yastremska, Sorana va ajunge la 1.845 de puncte și va urca pe locul 26, trecând astfel peste Simona Halep, care are 1.832 puncte. În acest context, luni, când se va actualiza clasamentul WTA, Sorana Cîrstea va fi oficial cea mai bună jucătoare de tenis care reprezintă România în circuitul WTA.

Partida dintre Dayana Yastremska și Sorana Cîrstea va avea loc sâmbătă, nu mai devreme de ora 17:30.

Sorana, fără set pierdut la Lyon

Și sunt semne pozitive că Sorana ar putea ajunge în actul final al turneului de la Lyon. Sportiva din România, favorită nr. 2 în cadrul competiției, nu a cedat niciun set în primele trei dueluri. Ea le-a învins, pe rând, pe Mariam Bolkvadze, Stefanie Voegele și Anna Bondar.

Sâmbătă, însă, pe Sorana Cîrstea o va aștepta un meci mult mai dificil, cu o adversară de 21 de ani pe care nu a mai întâlnit-o niciodată.

Dayana Yastremska a avut parte de câteva momente dramatice înainte de a ajunge în Franța, la Lyon. Ea a fost nevoită să plece de urgență din Ucraina, deoarece țara ei a fost invadată de Rusia. Astfel, Yastremska a plecat de urgență la București și de abia apoi a putut să ia un avion spre Lyon:

Miercuri eram la Odesa. Seara a fost normală. Dar dimineaţă ne-am trezit sub bombe. Nu realizam ce se întâmplă. Este tragic. Nu este film şi nici joc video. Am fost şocate.
Am părăsit apartamentul pentru a ne ascunde într-o parcare subterană în timp ce bombele continuau să explodeze.
Traseul a durat patru ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe şi să nu ne întâlnim cu tancurile ruseşti.
Era o lungă coadă de maşini la frontieră şi am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinţi. Pentru că mama a rămas şi ea în cele din urmă în Ucraina.
De cealaltă parte a frontierei ne-au aşteptat oameni buni, care ne-au dat să bem şi să mâncăm. Am fost uimită de modul frumos în care ne-au primit. De abia la Bucureşti am putut lua avionul spre Lyon”, a declarat Yastremska, în cadrul unei conferințe de presă din Franța.

Urmăriți Playsport.ro și pe