Simona Halep, din ce în ce mai jos în clasamentul WTA după ce a fost suspendată pentru dopaj. Tenismena pierde puncte importante în ierarhia feminină

Iosif Pintilie 01.06.2023, 18:21
Simona Halep, din ce în ce mai jos în clasamentul WTA după ce a fost suspendată pentru dopaj. Tenismena pierde puncte importante în ierarhia feminină

Simona Halep pierde tot mai multe puncte în clasamentul WTA. Din cauza suspendării, românca rămâne fără punctele obținute în sezonul trecut.

Halep rămâne cu doar 1220 de puncte, după ce le-a pierdut pe cele 70 câștigate anul trecut la Roland Garros.

Simona Halep, în cădere liberă

Simona va pierde. În următoarele zile, și câte 110 puncte pentru turneele de la Birmingham și Bad Homburg. Astfel, la finalul sezonului de iarbă, Halep va ajunge în jurul poziției 50.

Singurul avantaj pe care îl are Simona Halep este că nu va pierde puncte de la Wimbledon. Deși a ajuns în semifinala turneului de la Londra, la ediția de anul trecut nu s-au acordat puncte.

În vară, Simona Halep își poate pierde toate punctele pe care lel mai are. Singura ei șansă este să i se ridice suspendarea.

Mouratouglou, dezamăgit de ITIA

Patrick Mouratouglou, antrenorul Simonei Halep, este dezamăgit de atitudinea arătată de ITIA în procesul Simonei Halep, spunând că aceștia încalcă regulile conform cărora sportivii suspendați provizoriu trebuie audiați cât mai repede. Din octombrie așteaptă Simona Halep să fie audiată.

„Singurul lucru pe care Simona l-a cerut a fost să fie respectate regulile. Iar regulile pe care ITIA sau ITF le-au făcut spun că atunci când ești suspendat provizoriu, așa cum este cazul Simonei, ești îndreptățit să ai parte de o audiere cât mai rapidă.

Simona așteaptă să fie audiată începând din februarie. Tocmai a fost amânată audierea de la finalul lui mai, iar acum ar trebui să fie la finalul lunii iunie. Ar fi a patra tentativă.

Eu spun că nu respectă regulile, ceea ce este cu adevărat șocant. Simona nu a cerut în niciun moment vreun tratament special, a cerut doar să-și poată prezenta punctul de vedere alături de experții care o reprezintă.

Următorul pas în proces pentru ea este să fie în sfârșit audiată, pentru că vedem că ITIA amână constant acest lucru. De-abia apoi vom lua o decizie bazându-ne pe toate detaliile pe care le vom avea la momentul respectiv”, a spus Mouratoglou pentru Hotnews.

Urmăriți Playsport.ro și pe