Simona Halep nu a făcut încă apel la TAS. Motivul invocat de avocatul campioanei. ”Extrem de dezamăgiți”

Alex Vartolomei 20.09.2023, 09:39
Simona Halep nu a făcut încă apel la TAS. Motivul invocat de avocatul campioanei. ”Extrem de dezamăgiți”

Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, a explicat de ce tenismena româncă nu a făcut încă apel la TAS. Halep a fost suspendată 4 ani de ITIA, în urma unei sentințe emise de tribunalul independent Sports Resolutions.

ITIA a anunțat suspendarea Simonei Halep marți după-amiază. Decizia emisă de tribunalul Sports Resolutions nu este definitivă.

Simona Halep, ddubla campioană de Grand Slam, poate face apel la TAS în termen de 21 de zile. Spotiva din Constanța a și menționat că are intenția de a contesta suspendarea.

Conform deciziei, suspendarea lui Halep ar uma să expire la data de 6 octombrie 2026. În data respectivă, tenismena va avea 35 de ani.

Tribunalul Sports Resolutions a considerat-o pe Halep vinovată de încălcarea a două articole din regulamentul anti-doping: prezența roxadustatului într-o probă de urină și mai multe neregularități descoperite în pașaportul biologic.

Halep a primit o suspendare de 4 ani și mai are o singură cale de atac, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Bogdan Stoica, avocatul dublei campioane de Grand Slam, a explicat de ce nu a fost depusă documentația. De vină este tot ITIA.

Apelul Simonei Halep la TAS

Bogdan Stoica a discutat despre stadiul demersurilor pentru apelul la TAS.

„Apel se numește, dar încă nu l-am făcut. Avem un termen de 21 de zile de la momentul când tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală. Prin hotărâre integrală nu trebuie să înțelegeți că se va comunica altceva decât a apărut în spațiul public, ci doar sunt niște elemente administrative cu care trebuie completată hotărârea respectivă. Pentru moment analizăm și noi argumentația tribunalului. Trebuie să răspundem tuturor acestor argumente. Din fericire, avem posibilitatea să facem o readministrare completă a probelor și să avem o nouă judecată în fond”, a spus avocatul Bogdan Stoica la Euronews.

De asemenea, avocatul sportivei românce s-a declarat copleșit de volumul de comentarii din spațiul public.

„Pe moment, însă, aș zice că suntem copleșiți practic de volumul enorm de comentarii care apare în spațiul public. Extrem de dezamăgiți că oameni care sunt în industria sportului își permit libertatea, larghețea să comenteze cu atâta ușurință”, a adăugat Bogdan Stoica pentru sursa citată.

Urmăriți Playsport.ro și pe