Simona Halep pierde în sferturile de finală de la Kremlin Cup

Bădulescu Silvian / 22.10.2021, 18:02
Simona Halep pierde în sferturile de finală de la Kremlin Cup

Simona Halep a pierdut partida cu Maria Sakkari, din cadrul Kremlin Cup. Românca a ratat șansa de calificare în semifinale, după meciul pierdut în sferturi.

Ekaterina Alexandrova – Maria Sakkari, în semifinale la Kremlin Cup

Maria Sakkari a rezolvat partida în două seturi trase la indigo (6-4, 6-4) cu Simona Halep. Meciul a durat o oră și 46 de minute.

În cel de-al doilea set, la scorul de 5-1, Simona a dat semne de revenire, ducând meciul până la 5-4. În game-ul decisiv, Halep a avut 30-0, dar a cedat la avantaje. Este a doua eliminare consecutivă pentru româncă în octombrie, după ce aceasta a pierdut și în șaisprezecimile de finală ale Indian Wells, contra Aliaksandrei Sasnovich.

După turneul de la Kremlin, pentru fostul număr 1, urmează Transylvania Open, întrecere care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 23-31 octombrie.

În ceea ce-o privește pe Sakkari, se va duela cu Ekaterina Alexandrova, jucătoare din Rusia, locul 37 în clasamentul WTA. Rusoaica atinge acest punct al competiției, după ce a eliminat, rând pe rând, pe Ons Jabeur (locul 8 WTA), Anhelia Kalinina (locul 57 WTA) și  Aryna Sabalenka (locul 2 WTA).

Partida va avea loc pe 23 octombrie, de la ora 14.00. Jucătoarea din Grecia are doar un turneu câștigat în carieră. În vârstă de 26 de ani, a cucerit trofeul în întrecerea din Rabat, Maroc, 2019. A jucat și două finale, însă, din nefericire pentru ea, ambele pierdute: la Ostrava, în Cehia (2021) și San Jose, Statele Unite ale Americii (2018).

Turneul din Rusia, Kremlin Cup, este favorabil jucătoarei născute în Atena. Fiind o suprafață hard, Sakkari este recunoscută în circuit pentru forța fizică. Această suprafață îi permite să-și valorifice serviciul puternic și loviturile agresive.

Maria Sakkari s-a calificat la Turneul Campioanelor

Odată cu accederea în sferturile de finală, grecoaica a obținut loc la Turneul Campioanelor. Este a cincea care se califică la competiția ce va avea loc în Mexic, dar prima care obține un loc la WTA Finals.În acest moment, se află la cea mai bună clasare a carierei, locul 7 și este antrenată de Tom Hill. Pe de altă parte, Simona Halep, fostul lider mondial, a picat pe locul al 19-lea și se pregătește pentru întrecerea din Cluj.

Sakkari are parte de cel mai bun sezon al carierei. Aceasta a primit biletele pentru Turneul Campioanelor, ce va reuni cele mai bine clasate 8 sportive în ierarhia WTA. Grecoaica a fst semifinalistă în acest sezon atât la Roland Garros, cât și la US Open.

Pe teren francez, ea a fost învinsă de Barbora Krejcikova, numărul 4 mondial. Pe tărâm american, jucătoarea elenă a pierdut în fața Emmei Răducanu, locul 24 în clasament.