Simona Halep, probleme grave de sănătate: „Am amețit, mi-a fost rău, mă durea ficatul, toate m-au durut astăzi”

Moldoveanu Camelia / 24.01.2022, 17:34

Alize Cornet a eliminat-o pe Simona Halep (15 WTA) de la Australian Open. Campioana României a avut mult de suferit din cauza temperaturilor ridicate, dar și din cauza oboselii acumulate. Din nefericire, Simonei i s-a făcut rău pe teren și a dus cu greu meciul până la capăt. În ciuda înfrângerii în fața numărului 61 WTA, românca a încercat să privească partea plină a paharului.

Simonei Halep i s-a făcut rău pe teren și a terminat cu greu meciul, însă privește părțile bune

Partida dintre Simona Halep și Alize Cornet s-a jucat pe o căldură infernală, de peste 33 de grade. Meciul a avut parte de numeroase schimbări de situație și o mulțime de mingi lungi, care le-au epuizat pe ambele jucătoare.

Simona Halep a pierdut primul set relativ repede, în 48 de minute, scor 4-6. În startul actului secund, constănțeanca a acuzat crampe musculare și oboseală, chiar exclamând „Mor aici!” în game-ul trei. Mai mult, Halep a resimțit dureri și la genunchi și chiar a avut nevoie de pauze de respiro inclusiv în timpul punctelor.

Au fost momente extrem de dificile pentru Simona, iar la un moment dat a răbufnit chiar la adresa soțului ei. Toni Iuruc a fost mustrat de către soția sa, moment după care bărbatul a luat măsuri și a făcut un gest memorabil. În ciuda celor întâmplate, campioana României vede partea plină a paharului și a declarat că este la un nivel mai bun decât în urmă cu câteva luni.

Îmi place pe căldură, dar nu în extrem. A fost foarte cald azi și din primul set m-a lovit căldura și nu prea m-am simțit bine. Am amețit la un moment dat, mi-a fost rău, mă durea stomacul, mă durea ficatul, cam toate m-au durut astăzi. Mă simt destul de împăcată pentru că am dat tot ce am avut. Am făcut un meci bun din punctul meu de vedere, în fața unei adversare care este o luptătoare.

Tot respectul pentru ea, a meritat să câștige, a fost mai puternică azi. N-am idee cine o să câștige Australian Open, oricine din sferturi poate câștiga acest turneu. Alize simte și ea meciul de azi, a mai avut un meci greu și în partida trecută. Am încredere în ea că o să lupte și de această dată și îi doresc succes.

Consider că am ajuns la un nivel destul de bun în 2-3 luni, sunt bucuroasă de ceea ce se întâmplă. Dacă dau tot ce am mai bun, sunt împăcată, termin ziua cu bine. Încerc să mă recuperez după această perioadă lungă, de două luni, în care am dat zilnic ce am avut mai bun, și să revin sănătoasă la următorul turneu, gata să lupt din nou. Urmează 2-3 zile de pauză, sunt epuizată. Voi merge la Dubai (n.r. – 14-19 februarie), Doha (20-26 februarie), sper să fac treabă și acolo”, a spus Halep la declarațiile de după meciul care a eliminat-o de la Australian Open 2022.

Cornet se înclină în fața Simonei

Jucătoarea clasată pe locul 61 WTA a izbucnit în hohote de plâns după finalul partidei. Sportiva din Franța s-a calificat pentru prima dată într-un sfert de finală la un turneu de Grand Slam și nu și-a putut stăpâni lacrimile la final.

Încă sunt aici și mă simt extraordinar. A fost o luptă incredibilă cu Simona, pe o căldură teribilă. După 30 de minute, amândouă simțeam că murim pe teren. Dar am strâns din dinți și am luptat pentru două ore și jumătate. Felicitări Simonei, o admir enorm, e o așa luptătoare, știu că a trecut printr-o perioadă grea anul trecut. E un exemplu pentru mine și să o înving pentru a ajunge în primul meu sfert de finală la un Grand Slam e ceva magic”, a spus Cornet la final.

La rândul ei, Simona Halep a postat un mesaj pentru adversara care a eliminat-o de la Australian Open.

Ai fost mai puternică astăzi! Tot respectul pentru tine, Alize Cornet! Bucură-te de victorie! Mă voi antrena din greu, ca să fiu pregătită pentru un nou meci de 3 ore, când ne vom întâlni din nou”, a scris Simona Halep, pe Instagram.