Simona Halep, regina banilor în tenisul românesc! Suma câștigată de constănțeancă în 2021 e mult mai mare decât cele intrate în contul altor jucătoare din România

Giosanu Catinca 05.12.2021, 15:47
Simona Halep, regina banilor în tenisul românesc! Suma câștigată de constănțeancă în 2021 e mult mai mare decât cele intrate în contul altor jucătoare din România

Simona Halep are o avere impresionantă, mare parte din bani venind din premiile turneelor la care a participat în carieră. Românca nu a avut un an extraordinar. Ea a suferit mai multe accidentări care au determinat-o să s retragă de la multe competiții sportive. Cu toate acestea, sportiva de la malul mării conduce clasamentul banilor câștigați de românce în tenis în 2021.

Cât de bogată este Simona Halep

Averea Simonei Halep e estimată la 38 de milioane de euro. Numai anul acesta, fiica lui Stere Halep a strâns 904.330 de dolari din competițiile la care a participat. Constănțeanca nu a cucerit însă niciun trofeu.

În ciuda banilor câștigați, Halep a obținut un profit minuscul dacă luăm în calcul sezoanele precedente. Asta, pentru că și cheltuielile au fost mari.

La rândul ei, Sorana Cîrstea și-a umplut conturile, încasările sportivei din Târgoviște totalizând 826.314 de dolari. Nora lui Ion Țiriac se poate lăuda și cu faptul că, după 13 ani, a triumfat din nou în cadrul unui turneu WTA, la Istanbul.

Nici veniturile celelalte românce nu sunt de trecut cu vederea: Irina Begu – 613.646 de dolari, Ana Bogdan – 419.420 de dolari, Mihaela Buzărnescu – 375.2207 dolari, Gabriela Ruse – 264.314 dolari, Irina Bara – 208.885 de dolari, Patricia Țig – 204.090 dolari și Jaqueline Cristian – 201.633 dolari.

Nu a câștigat niciun Grand Slam, dar a încasat o mulțime de bani

Campioana noastră a reușit recent să îi detroneze pe cei mai faimoși din fotbalul din România. La fel ca miliardarul Ion Țiriac, jucătoarea de tenis a început să își conserve o bună parte din avere într-o colecție impresionantă de mașini. De-a lungul ultimilor ani, Halep a câștigat o mulțime de bolizi de lux, însă cu toate acestea a ales să își păstreze garajul intact.

Atunci când vine vorba despre fler în afaceri, contănțeanca a avut clar multe lucruri bune de învățat de la miliardarul și prietenul Ion Țiriac. Halep a ales să păstreze o bună parte din banii câștigați din tenis sub forma unor bolizi de lux.

Reamintim că Halep și-a schimbat în septembrie și antrenorul, renunțând la serviciile lui Darren Cahill. Constănțeanca îl plătea regește pe antrenorul australian. Darren avea un salariu de 1 milion de dolari pe an, dar a fost plătit mai puțin în 2021, în condițiile în care fostul lider mondial a absentat de la mai multe turnee și s-a despărțit de mentorul ei înainte de finalul sezonului. De asemenea, la sumele plătite antrenorului se adaugă cheltuielile cu cazarea și deplasarea la turnee.

Urmăriți Playsport.ro și pe