„Simona Halep s-a dopat, trebuie să plătească”! Verdict dur dat de unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi: Puțini se așteptau ca el să fie atât de categoric

Alex Cazacu 03.10.2023, 17:01
„Simona Halep s-a dopat, trebuie să plătească”! Verdict dur dat de unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi: Puțini se așteptau ca el să fie atât de categoric

Procesul în cazul de dopaj al Simonei Halep a fost unul lung, verdictul fiind dat abia în urmă cu câteva săptămâni. În tot acest timp, dubla campioană de Grand Slam a susținut că este nevinovată, însă tribunalul sportiv a decis suspendarea acesteia pentru o perioadă de patru ani. Un celebru jurnalist sportiv din România și-a spus părerea sinceră în cazul Simonei Halep.

Ovidiu Ioanițoaia, despre Simona Halep: ”N-a fost sancționată degeaba”

După ce ITIA a anunțat decizia în cazul de dopaj al campioanei noastre, motivarea suspendării nu s-a lăsat pre mult așteptată. Ei bine, după verdictul tribunalului sportiv, mulți s-au arătat dezamăgiți de pedeapsa primită de Simona Halep, considerând că acesta este mult prea dură.

Totodată, mulți oameni din presa autohtonă au vorbit despre situația sportivei noastre. Printre aceștia se numără și Ovidiu Ioanițoaia. Jurnalistul sportiv a fost categoric cu privire la Simona Halep, susținând că tenismena nu a fost sancționată degeaba.

”Ne place ori nu, iar nouă, românilor, sigur nu ne place, trebuie să admitem că Simona Halep n-a fost sancționată degeaba. Probabil că fără voia ei, căzând la mijloc, a folosit o substanță interzisă, un colagen compromis cu Roxadustat. Ca atare, verdictul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA) s-a bazat pe certitudini, nu pe bănuieli, pe presupuneri.

Ne e greu să acceptăm, doare, că Simona s-a dopat. Indiferent dacă a știut sau nu, ea trebuie să plătească. Cine e prins, regulamentul nu se negociază, plătește primul”, a spus Ovidiu Ioanițoaia, potrivit GSP.

„Simona Halep s-a dopat, trebuie să plătească”! Verdict dur dat de unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi
„Simona Halep s-a dopat, trebuie să plătească”! Verdict dur dat de unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi

Simona Halep, prima apariție publică după suspendare

Chiar în prima zi a lunii octombrie, la doar câteva săptămâni de la aflarea verdictului în cazul ei de dopaj, Simona a fost invitată la un eveniment caritabil. Mai precis, cu ocazia Zilei Internaționale a Luptei împotriva Cancerului la Sân, dubla campioană de Grand Slam s-a afișat la locația de pe Strada Biserica Amzei. Aici, îndrăgita sportiva a ținut un discurs.

”Sunt extrem de onorată de această invitație. E o mare onoare și o mare bucurie să fiu alături de «Fundația Renașterea». Ca sportivă, dar mai ales ca femeie, știu cât de importantă este prevenția, așa că le rog pe toate femeile din țara noastră să meargă anual la controalele medicale. Sănătatea este cea mai importantă și asta o spun din tot sufletul, mai ales în aceste momente. Să aprindem împreună lumina roz a speranței și a renașterii”, a declarat Halep.

La evenimentul cu pricina au mai participat și alte femei celebre din România. Printre acestea se numără și Mihaela Geoană, Andreea Esca, Corina Caragea, Cristiana Copos și Camelia Șucu.

Urmăriți Playsport.ro și pe