Simona Halep s-a umplut de bani după succesul de la Melbourne. Suma pe care a primit-o românca după triumful din Australia

Catinca Giosanu 09.01.2022, 14:50
Simona Halep s-a umplut de bani după succesul de la Melbourne. Suma pe care a primit-o românca după triumful din Australia

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câștigat turneul Melbourne Summer Set 1, după victoria clară din finala împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova. Meciul a durat puțin peste o oră.

Românca s-a umplut de bani după ce a învins-o pe rusoaica de 31 de ani. Suma pe care a primit-o fiica lui Stere Halep după triumful din Australia este de ordinul zecilor de mii de dolari.

Simona Halep urcă în clasamentul WTA după triumful de la Melbourne

Simona Halep va fi răsplătită pe măsură pentru trofeul cucerit la Melbourne. Mai mult, în urma acestui triumf, sportiva de la malul mării va urca pe locul 15 în clasamentul mondial.

Meciul a durat o oră și 15 minute. Logodnica lui Toni Iuruc a reușit opt lovituri direct câștigătoare și a comis 13 erori neforțate. De partea cealaltă, Veronika Kudermetova a reușit 10 lovituri câștigătoare. Ea a comis 27 de erori neforțate.

Suma enormă câștigată de Simona Halep

Pentru că a obținut victoria în finala cu Kudermetova, Simona și-a asigurat un cec în valoare de 30.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.

În plus, Simona Halep a adunat 279 de puncte WTA grație acestor succese, care o împing cinci poziții în ierarhia mondială, până pe locul 15.

Datorită evoluției de la Melbourne Summer Set 1, Simona Halep le va întrece în clasamentul WTA pe Emma Răducanu, Elina Svitolina, Petra Kvitova, Jessica Pegula și Angelique Kerber.

Rezultatele obținute de Simona Halep la turneul Summer Set 1

Tur 1: 6-4, 6-2 cu Destanee Aiava (316 WTA)

Tur 2: 6-2, 6-1 cu Gabriela Ruse (87 WTA)

Sferturi: 6-2, 5-7, 6-4 cu Viktorija Golubic (43 WTA)

Semifinale: 6-3, 6-2 cu Qinwen Zheng (126 WTA)

Finală: 6-2, 6-3 cu Veronika Kudermetova (31 WTA)

Urmăriți Playsport.ro și pe