Simona Halep și-a câștigat titulatura de favorită după un singur meci. Ce spune Mats Wilander

Catinca Giosanu 30.08.2021, 23:06
Simona Halep și-a câștigat titulatura de favorită după un singur meci. Ce spune Mats Wilander

Simona Halep a jucat astăzi în primul tur la US Open 2021. Sportiva din Constanța a obținut o victorie superbă în fața italincei Camila Giorgi. Astfel, ea și-a câștigat titulatura de favorită.

Mats Wilander a ridicat-o în slăvi pe Simona, după partida cu Camila

Mats Wilander a fost plăcut impresionat de prestația Simonei Halep din partida cu Camila Giorgi (36 WTA). Ocupanta locului 13 în clasamentul mondial al tenisului feminin s-a impus în două seturi, 6-4, 7-6 în fața jucătoarei din Italia.

Simona Halep a forțat exact când trebuia în primul set, când a reușit primul break al confruntării și apoi a servit excepțional pentru 6-4. Camila Giorgi a încercat același lucru în setul al doilea, după ce logodnica lui Toni Iuruc reușise un break a ratat apoi două mingi de meci. A fost o luptă echilibrată, decisă la tiebreak, dar eleva lui Darren Cahill și-a păstrat încrederea și a câștigat fără probleme.

Simona Halep e greu de învins.”, a spus expertul Eurosport de la US Open, într-o intervenție televizată în direct imediat după încheierea meciului disputat de româncă în compania italiencei Camila Giorgi.

”Încearcă să obțină puncte mai ușoare”

Fostul mare tenismen suedez a observat un detaliu la campioana noastră. El este de părere că jucătoarea de la malul mării ”poate servi slice mai bine”.

Nu am mai văzut-o servind așa. La 4-3 în primul set am devenit foarte atent. Aruncă mingea mai puțin și e mai constantă. Poate servi slice mai bine. E util. Încearcă să obțină puncte mai ușoare, poate și din cauza accidentărilor din ultima vreme.

Serviciul este cea mai importantă lovitură pentru Simona de acum înainte, pentru a face față jucătoarelor puternice din circuit.”, a adăugat Wilander.

Halep: ”Sunt mulțumită de victorie”

În dialogul cu Mats Wilander, Simona Halep a spus, printre altele, că adversara ei a jucat foarte bine.

Sunt mulțumită de victorie. Este una importantă. Ea a jucat foarte bine, câștigase în Canada, dar mă bucur că am ajuns în turul următor.

Am făcut ajustări la serviciu, am lucrat mult, am mai multă încredere când dau în forță.

Rochia galbenă seamănă cu steagul nostru. Are culori ale drapelului.”, a declarat Simona Halep după jocul cu locul 36 WTA.

În turul următor, Simona Halep se va intersecta cu Kristina Kuchova, cea care a eliminat-o pe americanca Ann Li în primul tur, scor 7-5, 6-1. Jucătoarea din Slovacia este un lucky loser venit din calificări.

Urmăriți Playsport.ro și pe