Simona Halep, suspectată că e avantajată la Autralian Open! Cine lansează acuzațiile și de la ce a pornit totul

Gabriel Eșanu 09.01.2021, 22:13
Simona Halep, suspectată că e avantajată la Autralian Open! Cine lansează acuzațiile și de la ce a pornit totul

Australian Open va lua startul în acest an în luna februarie, pe 8. O decizie care vine în condițiile în care jucătorii trebuie să stea două săptămâni în carantină înainte de startul competiției. În ultima perioadă, organizatorii s-au confruntat cu o problemă legată locațiile în care pot fi carantinați jucătorii și oamenii lor din staff. Iar soluția pe care au găsit-o australienii este una care stârnește foarte multe controverse.

Simona Halep va fi carantinată la Adelaide înainte de Australian Open. Acolo mai merg Djokovic, Nadal, Thiem, Osaka și Serena

În primă fază, aceștia au decis ca primii trei jucători din ATP și primele trei din WTA să fie carantinați în Adelaide. Ulterior, s-a anunțat că în locul lui Ashleigh Barty, jucătoare care este din Australia, Serena Williams este cea care va merge în carantină în Adelaide. Din primele indicii, cei șase jucători care merg la Adelaide, printre care și Simona Halep, vor avea parte de mult mai puține restricții. Motiv de furie pentru restul jucătorilor din circuit care participă la Australian Open 2021.

„Acest anunț a venit parcă de nicăieri, toți am fost surprinși când am auzit de asta. Este foarte ciudat, ca să mă exprim elegant. Vor avea chiar posibilitatea să meargă la sala de forță și să se antreneze acolo, la hotel, să-și facă exercițiile în mod normal.

Toți vor putea ieși, se vor putea recrea, vor putea chiar să trăiască normal. Ei au oricum o grămadă de privilegii. Dacă vor putea face mai mult decât noi, cei carantinați la Melbourne, deja nu mai e vorba despre aceeași pregătire. E ciudat pentru un sport în care se presupune că toți plecăm din același loc. Dacă aș fi pe locul 4 ATP, aș fi clar foarte deranjat, aș fi învins din start. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă Roger Federer ar fi acceptat să vină”, a declarat Jeremy Chardy pentru L’equipe.

Jucătorii care vor fi cazați alături de Simona Halep în hotelul din Adelaide sunt: Novak Djokovic (Serbia), Rafael Nadal (Spania), Dominic Thiem (Austria), Naomi Osaka (Japonia) și Serena Williams (SUA).

La finalul lunii decembrie au fost anunțați capii de serie pentru cele două tablouri, la masculin și feminin. Simona Halep va porni ca favorită numărul 2, în vreme ce cap de serie numărul 1 este Ashleigh Barty. Astfel că românca o poate înfrunta doar în finală pe reprezentanta gazdelor.

Naomi Osaka și Sofia Kenin, jucătoarele care au impresionat în 2020, sunt cap de serie 3, respectiv 4. Una dintre ele ar putea să o înfrunte pe Halep în semifinale la Australian Open. Asta dacă se vor respecta calculele de la startul competiției, programat pentru 8 februarie.

Urmăriți Playsport.ro și pe