Simona Halep uimește din nou după ce a luat o decizie radicală și neașteptată. Ce urmează pentru campioana noastră

Giosanu Catinca 01.10.2022, 09:06
Simona Halep uimește din nou după ce a luat o decizie radicală și neașteptată. Ce urmează pentru campioana noastră

Simona Halep a anunțat pe rețelele de socializare că nu va mai juca tenis în 2022. Totuși, ea își va face apariția în acest an la un eveniment găzduit de Dubai, unde vor participa și alte nume mari din tenis precum Iga Swiatek (21 de ani, lider WTA), Paula Badosa (24 de ani, 3 WTA) sau Novak Djokovic (35 de ani, 8 ATP).

Simona Halep uimește din nou

Evenimentul la care va participa marea noastră campioană alături de Iga Swiatek și Novak Djokovic se va desfășura în perioada 19-24 decembrie. Este vorba despre competiția de la Dubai numită ”Liga Mondială de Tenis”.

La competiția din Emiratele Arabe Unite vor evolua nume cu greutate din sportul alb. Liderul Iga Swiatek, Paula Badosa, Novak Djokovic sau Nick Kyrgios sunt doar câțiva dintre jucătorii de tenis care se vor prezenta la ”Liga Mondială de Tenis”.

Ce pune la cale marea noastră campioană

Pe lista jucătorilor înscriși la competiția de la Dubai numită ”Liga Mondială de Tenis” se găsesc șaisprezece nume. Echipele vor fi stabilite abia pe data de 1 noiembrie. Ulterior, vor fi împărțite în patru grupe.

Anunțul făcut de Simona Halep

Simona Halep le-a transmis fanilor că are nevoie de timp pentru a se recupera după operația la nas. Ea a luat decizia de a lua o pauză de la competițiile sportive pentru că nu vrea să își pună în pericol sănătatea, mai ales că s-a confruntat cu probleme de anorexie în ultimul timp.

Salutări, tuturor. Vreau să vă informez în legătură cu situația mea actuală, să reflectez asupra a ceea ce s-a întâmplat în acest an și, așa cum am făcut-o mereu, să-mi împărtășesc sentimentele cu voi.

După cum știți, în februarie am fost foarte aproape să mă retrag din tenis. Simțeam că nu mai am forța necesară să revin în Top 10. M-am confruntat cu anxietatea și am simțit că trebuie să mă opresc. (…)

Nu ştiu cât de lungă va fi perioada de recuperare. În acest moment nu mă gândesc la nimic altceva în afară de recuperare. Ceea ce este cert este că nu voi mai putea juca în acest an la niciun turneu. Sezonul 2022 este încheiat pentru mine.  2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023. Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis şi mai am obiective de îndepinit.”, a scris Simona Halep, pe contul oficial de Instagram.